De Spaanse provincie Andalusië is van alle markten thuis. Het is niet alleen een geweldige bestemming voor zon en strandaanbidders, culinair liefhebbers of cultuurfanaten. Ook voor wandelaars gaat hier een hele wereld open. Het weer in Andalusië is het hele jaar door geschikt voor het maken van prachtige wandelingen. En bovendien liggen de mooie routes in de hele streek voor het oprapen.

Of je nu houdt van vlakke kustwandelingen, bergbeklimmen, stadsroutes of lange afstandswandelingen; het kan in Andalusië allemaal! Bekijk hier onze top 5 van de meest bijzondere tochten van de provincie:

Ribera del Guadiaro, Malaga

Een vakantie naar Malaga is niet compleet zonder deze 9 kilometer lange route gewandeld te hebben. Het is een gemakkelijke tocht, die door iedereen gelopen kan worden. Maar toch is het zeker een van de mooiste! De wandeling behoort tot een van de etappes van de langeafstandswandeling de “Grand Senda de Malaga”.

De route verbindt de dorpen Estación de Benaoján en Jimera Estación met elkaar, via goed aangegeven paden. Het pad begint bij de brug over de Guadiaro rivier in Estación de Benaoján. Vanuit hier loop je door prachtige bospaden van de Monte de las Viñas en langs schitterende rivieroevers. Vergeet niet om af en toe even stil te staan om alles goed in je op te nemen…

Pinsapar route, Cadiz

Dit is een van de mooiste routes door het Natuurpark Sierra de Grazalema, in de provincie Cadiz. De uitzichten tijdens deze tocht zijn adembenemend. En meer dan eens kom je verdwaalde herten of andere diersoorten tegen. Daarnaast wandel je langs “Pinsapo’s”; zeldzame Spaanse zilversparren, die alleen in dit deel van Spanje groeien.

Je klimt tijdens de route omhoog naar de ruige “Cerro de San Cristóbal”. Vanuit hier wordt je beloond met een schitterend uitzicht over enorme ravijnen, kliffen en rotspieken. Aan het einde van de wandeling kom je een picknicktafel tegen te midden van de bossen. Rust hier lekker uit, voordat je begint aan de afdaling naar het pittoreske dorp Benamahoma.

Begin vast met sparen voor je vakantie in Andalusië en bekijk deze handige online spaarprogramma’s.

Aracena route, Huelva


Rondom het historische stadje Aracena in de provincie Huelva, liggen talloze wandelroutes verspreid. De Aracena route is daar één van; deze start vanaf de straat Polígono Cantagallo. Het brengt je naar het hart van Natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche; een oogverblindend gebied wat nog vrij onbekend is onder toeristen. Dit maakt het tevens een geweldige locatie om te verblijven tijdens een wandelvakantie in Andalusië.

Overal langs de route zie je borden staan over het Iberische varken dat in de omgeving rondloopt. Het gebied staat dan ook bekend om de beste “Pata Negra” van de provincie. Beloon jezelf met deze specialiteit bij terugkomst in Aracena; de smaak is fantastisch!

Punta del Boquéron


De laatste route van dit rijtje is er een in het spectaculaire Natuurpark Bahía de Cádiz. Dit is een top bestemming voor onder andere vogelaars. Tientallen vogelsoorten beschouwen dit gebied met zijn ongerepte duinen namelijk als hun thuis.

Tijdens de wandeling loop je over de rand van de zandbank “Punta del Boquerón”, vandaar de naam van de route. Je maakt hier kennis met twee ecosystemen; zandduinen en moerassen. Ook zul je het Kasteel van Sancti Pietri kunnen bewonderen en passeer je een prachtige loopbrug. Deze wandeling is totaal anders dan je misschien bent gewend, maar absoluut de moeite waard.

Heb jij je wandelschoenen al uit de kast getrokken? Zo nee, doe dat dan maar snel. Andalusië en al deze gewedlige routes wachten op je!

Zoekwoorden:

Deel: ' Wandelen in Andalusië; 4 bijzondere tochten '
Lees ook