woensdag, juni 19, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Zo combineer je de industriële en klassieke woonstijl in je interieur

De industriële woonstijl heeft binnen een korte periode heel veel harten veroverd, waardoor je het nu in ontzettend veel huizen terug ziet komen. Het is een stoere, maar smaakvolle stijl die bij heel veel mensen goed past. Toch kan het zomaar zijn dat je partner er helemaal weg van is, terwijl jij het graag ook wat warmer of eleganter ziet. Wist je dat je dit soort interieurstijlen ook prima kunt combineren met andere varianten? Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieke woonstijl? Zo hoef je niet al je meubelen te vervangen, maar kun je gewoon van allebei de stijlen een graantje meepikken. Iedereen blij!

Combineer materialen

De industriële stijl wordt vaak gekenmerkt door stevige materialen, zoals staal en hout. De klassieke stijl daarentegen houdt ook wel van wat ‘zware’ materialen, maar zijn vaak net iets rijker. Denk hierbij aan marmer, messing en fluweel. Combineer deze materialen dus om beide stijlen in huis te halen. Denk hierbij aan een salontafel met een stalen behuizing, maar een marmeren tafelblad. Een andere optie is om een bank met fluwelen stof te kiezen in een donkere tint, met zwartstalen poten en een bijzettafel van onbewerkt hout. Je vindt allerlei industriële meubels online die je perfect kunt combineren met klassieke materialen.  

Gebruik metaalkleuren

Staal komt veel terug in de industriële stijl, omdat dit natuurlijk veel in fabrieken gebruikt wordt. Zo zie je dat meubelen stalen elementen krijgen en ook lampen worden steeds robuuster afgewerkt met staal. In de klassieke stijl worden metaalkleuren ook graag gebruikt, maar dan hebben we het vooral over de warmere tinten. Denk aan goud en brons. Je kunt dus diverse metaaltinten terug laten komen in je interieur die voor beide stijlen kunnen dienen.

Meer donkere tinten

In beide interieurstijlen zie je voornamelijk veel donkere tinten wat betreft de kleurstelling, wat het geheel luxe maar ook mysterieus maakt. Kies bijvoorbeeld in plaats van lampen met doorzichtig glas nu eens voor rookglas of in plaats van een lichtgrijze bank eens voor een donkerblauwe of bordeauxrode bank. Door donkere en rijke kleuren te gebruiken, vallen deze meubelen in elk straatje van de interieurstijlen. Ook leer kun je goed terug laten komen in deze combinatie, mits het een donkere tint heeft.

Populair