zaterdag, juni 15, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Zo creëer je meer opbergruimte in de tuin

Is jouw achtertuin één grote chaos? Of loopt de garage over van alle tuinspullen? Dan wordt het hoog tijd om meer opbergruimte te creëren. Het einde van de winter is de perfecte periode om alles netjes op te bergen. Zo kun je de lente weer fris en opgeruimd beginnen. In het onderstaande artikel lees je diverse tips en ideeën om extra opbergruimte in de tuin te realiseren.

Schuur of tuinhuisje

Als de tuin groot genoeg is, is een tuinhuis een goede toevoeging. In zo’n schuurtje kun je verrassend veel spullen kwijt. Mits je het op een slimme manier indeelt en goed organiseert. Maak optimaal gebruik van de hoogte door opbergsystemen aan de wanden en eventueel aan het plafond te bevestigen. Maak daarnaast gebruik van opbergboxen met labels zodat je de spullen snel kunt terugvinden. Een schuur of tuinhuis is erg mooi te combineren met een terrasoverkapping. Op deze manier geef je de tuin tegelijkertijd een luxe upgrade.

Multifunctionele tuinkast

In de woonkamer berg je spullen netjes op in een wandkast. Waarom zou je dat ook niet in de tuin doen? Een tuinkast is een weersbestendige, onderhoudsvriendelijke en multifunctionele kast voor buiten. Je kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken. Berg er bijvoorbeeld tuingereedschap, speelgoed of barbecue benodigdheden in op. Of ga voor extra grote tuinkasten om de containers netjes weg te werken. Een kleine opbergkast is juist weer erg handig voor op het balkon.

Compact ophangsysteem

Hoe klein de tuin ook is, er is altijd plek voor een wandorganizer. Dit ophangsysteem bevestig je aan een muurtje of aan de buitenkant van de schuur. Het is de ideale manier om tuingereedschap netjes op te bergen. Heb je kleine kinderen? Zorg er dan voor dat gevaarlijk gereedschap extra stevig en buiten handbereik hangt.

Fietsenberging

Is er geen plek meer voor fietsen in de schuur of garage? Maak dan gebruik van een fietsenberging. Dit kan een geheel gesloten fietsenbox zijn met een slot, maar ook een half open fietsenstalling. Fietsboxen zijn daarnaast goed te gebruiken voor scooters, skelters, stepjes en kruiwagens.

Tuinkussen opbergbox

Berg de kussens van de loungeset op in een speciale opbergbox. Zo bespaar je weer ruimte in de schuur. Tuinkussenboxen zijn net zoals tuinkasten weersbestendig. Er zijn zelfs varianten verkrijgbaar die volledig waterdicht zijn en dus niet onder een afdakje hoeven te staan.

Tuinbank met opbergruimte

Een andere manier om tuinkussens en andere accessoires netjes op te ruimen, is door een tuinbank met opbergruimte aan te schaffen. Hierbij kun je de zitting omhoog klappen.

Wat is jouw favoriete manier om extra opbergruimte te creëren?

Populair