zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Zo kies jij de beste sauna voor jou thuis

Er zijn meerdere redenen om een sauna in je tuin, badkamer of zolder te zetten. Ten eerste kan het super kalmerend zijn om af en toe lekker in de sauna te gaan en zo je stress te verminderen. Daarnaast heeft het een positief effect op je spieren, die heerlijk warm worden en minder gespannen aanvoelen. Tot slot is het ook nog eens heel goed voor je immuunsysteem, omdat het je bloedsomloop versnelt en je huid giftige stoffen afstoot door veel te zweten. Kortom, een sauna is absoluut geen overbodige luxe! Je kunt uit verschillende soorten kiezen, dus we helpen je alvast een handje met kiezen.

Binnen of buitensauna?

Het klinkt super idyllisch; een buitensauna in een blokhut in de achtertuin. Wie wil dat nou niet? Hoe lekker zou het zijn als je in de tuin ruimte hebt om hier een wellness hoekje van te maken, waar je je heerlijk terug kunt trekken met een kop thee en een dikke badjas. Toch is het logisch dat niet iedereen de ruimte heeft in de tuin om hier een complete sauna neer te zetten. Je kunt een sauna ook prima op een extra kamer of zolder laten installeren! Laat je in ieder geval goed informeren voordat je de sauna laat plaatsen, want dit kan je een hoop gedoe besparen.

Finse Sauna

De Finse sauna is de traditionele sauna die bij ons allemaal bekend is. Je hebt een houten cabine die heel geleidelijk warm wordt. De temperatuur wordt vaak opgestookt tussen de 80 en 100 graden Celsius en heeft een lage vochtigheidsgraad. Je kunt wat water over hete stenen gieten – wat direct verdampt – om de luchtvochtigheid iets te verhogen. Het is gebruikelijk om niet langer dan een kwartier in deze ruimte te zitten om optimaal te kunnen genieten van de hitte. Let wel op, want een traditionele Finse sauna heeft wat opwarmtijd (denk aan zo’n half uur tot een uur, afhankelijk van de grootte) nodig voordat je erin kunt.

Infrarood sauna

Een infrarood sauna werkt iets anders dan een Finse sauna. Deze wordt namelijk warm door middel van warmtestralen, in plaats van hete lucht zoals bij een Finse sauna. Wanneer je graag een sauna wilt om je fysieke staat te verbeteren, kun je het beste kiezen voor een infrarood sauna. Deze stralen hebben namelijk een positief effect op je spieren en gewrichten. Een infraroodsauna staat er echt om bekend dat deze veel gebruiksgemak biedt. Je kunt deze aansluiten in een stopcontact en deze is snel warm. Deze sauna is zeer geschikt voor mensen die niet van extreme temperaturen houden, aangezien deze maximaal tot 75 graden opgestookt kan worden.

Populair