zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Zo zorg je voor ultieme ontspanning

Heb je vakantie of ben je weer hard aan het werk? Het maakt niet uit: goed voor je lijf zorgen is het hele jaar door essentieel. En daarbij hoort op zijn tijd eens goed ontspannen. Alleen, met je liefde of met je gezin in een warm bubbelbad stappen. Even heerlijk genieten van de warmte en bubbels. Alles van je af laten glijden: in een opblaasbare jacuzzi kom je helemaal tot rust.

Totale ontspanning

Het gebruiken van warmte helpt om je spieren te laten ontspannen en te helen. En wat is nou ontspannender dan een heerlijk warm bad nemen, of nog beter: lekker bubbelen in een opblaasbare jacuzzi. Uit verschillende onderzoeken en studies blijkt dat een spa een helende werking heeft. Stap je in een jacuzzi, dan ontspannen zowel je spieren als je geest volledig. Trek jezelf lekker terug en maak je hoofd leeg.

Aromatherapie voor een therapeutische werking

Angst, stress of slapeloosheid kunnen factoren zijn die jouw leven onder controle hebben. De geurtjes die je in een spa kunt doen, hebben een positief effect op je gemoedstoestand.Zo heeft een lavendel geur een kalmerende werking bij spanning en slapeloosheid. En een eucalyptusbad is perfect als je een griepje of verkoudheid aan voelt komen.

Verbeterde bloedcirculatie

Niet alleen het ontspannen van je spieren is een positieve bijkomstigheid van een avond of middag bubbelen. Door de warmte gaat je hart sneller kloppen, waardoor je bloedcirculatie versnelt. Hierdoor krijgen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangeleverd en herstellen je spieren sneller. Wat dus helemaal perfect is na een uurtje sporten. Geef je spieren een heerlijk warm bad en zorg ervoor dat spierpijn een stuk draaglijker wordt!

Je eigen detox-kuur in de achtertuin

In een jacuzzi stappen gaat niet gepaard zonder een paar zweetdruppels.. maar dit is juist heel goed! Zo verlaten afvalstoffen je lichaam. Was je toevallig nog op zoek naar een detox-kuurtje? Met een intex jacuzzi in je eigen achtertuin, heb je het hele jaar door toegang tot je eigen detox-kuur! Het klinkt logisch, maar kan niet vaak genoeg gezegd worden: als je wat langer in de jacuzzi zit neem dan wel een flesje water mee. Te veel zweten zonder te drinken is natuurlijk niet goed voor je lijf.

Bubbelbad of geen bubbelbad: vergeet vooral niet om goed naar je lichaam te luisteren, op tijd te ontspannen en genoeg te genieten.

Populair