zaterdag, juli 20, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Zwanger worden? Zo bereid je jezelf voor op een zwangerschap

Heb je de wens om zwanger te worden? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Met een goede voorbereiding leg je de basis voor een gezonde zwangerschap. Maar hoe doe je dat, jezelf voorbereiden op zwanger worden? Wij helpen je op weg en sommen hieronder enkel tips voor je op!

Eet gezond

Als je graag snel zwanger wilt worden, is het slim om jezelf bezig te houden met een gezonde voeding. Gezond eten past namelijk in een gezonde leefstijl en dat is bevorderlijk om zwanger te worden. Zorg er daarom voor dat je genoeg fruit en groenten eet en voldoende vitamines binnenkrijgt. Ook gezonde vetten zijn belangrijk. Probeer ongezonde vetten zoveel mogelijk te vermijden.

Slik foliumzuur

Wat ook een goede tip is als je jezelf wilt voorbereiden op een zwangerschap, is foliumzuur slikken. Foliumzuur, ook wel bekend als vitamine B11, is belangrijk voor de weefselgroei en ontwikkeling van je kindje. De vitamine ondersteunt de groei van je baby, waardoor het belangrijk is om dit al voor je zwangerschap te slikken.

Hoewel je foliumzuur uit voeding kunt halen, is het ook mogelijk om het aan te vullen met voedingssupplementen. Het is handig om te beginnen met foliumzuur zodra je stopt met het gebruiken van voorbehoedsmiddelen.

Beweeg voldoende

Lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Als je jezelf aan het voorbereiden bent op een zwangerschap, is het daarom goed om veel te bewegen. Ga vaker sporten, maak wandelingen of fietstochten en zorg voor voldoende stappen per dag. Dan ben je gezonder bezig en is de kans dat je zwanger wordt iets groter.

Zorg dat je testen in huis hebt

Als je probeert zwanger te worden, is het ook goed om thuistesten in huis te hebben. Denk hierbij aan een zwangerschapstest, maar ook aan een ovulatietest. Met een zwangerschapstest is het mogelijk om te ontdekken of je zwanger bent of niet. Een ovulatietest helpt jou erbij om te ontdekken wat je meest vruchtbare dagen zijn. Zelftesten kopen voor zwangerschap of ovulatie is dus slim om te doen als je zwanger wilt worden.

Voorkom stress

Nog een tip om jezelf voor te bereiden op een zwangerschap, is stress zoveel mogelijk voorkomen. Stress kan namelijk een negatief effect hebben op je vruchtbaarheid. Probeer stressvolle situaties daarom zoveel mogelijk te vermijden en probeer te zoeken naar manieren om te ontspannen. Denk bij ontspannende activiteiten aan bijvoorbeeld mediteren, yoga, wandelen of sporten.

Populair