Werk in Nederland voor merendeel Polen basis voor toekomst


De Lier, 20120209 -- Polen zien werk in Nederland als basis voor hun toekomst in Polen. Zo ziet 70 procent van de Polen het werk in Nederland als basis voor het bouwen of kopen van een eigen huis en heeft 26 procent van de Polen plannen om met het verdiende geld een eigen bedrijf te starten in het thuisland. Deze resultaten blijken uit onderzoek onder de uitzendkrachten van Holland Contracting, specialist in het uitzenden van Poolse arbeidsmigranten.

Volker van Vuurde, directeur van Holland Contracting: “Het is voor ons niet verrassend om te zien dat Polen in Nederland werken met een specifiek doel, namelijk hun toekomst. Afhankelijk van de levensfase heeft iedere werknemer zijn eigen wensen en dromen voor de toekomst. De één wil zijn eigen huis bouwen of bedrijf starten, de ander wil zijn kinderen laten studeren. Polen hebben een goede arbeidsmentaliteit en zijn voor veel werkgevers onmisbaar. Door een aantal jaren te werken als arbeidsmigrant kunnen ze hun dromen en wensen realiseren.”

Holland Contracting heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar verschillende motivatiefactoren onder Poolse arbeidsmigranten. Eerder bleek al dat 94 procent van de ondervraagde Polen zich welkom voelt in de Nederlandse samenleving. “Wel is het heel belangrijk dat dit zo blijft”, aldus van Vuurde.Noot voor redacties:

Deel: ' Werk in Nederland voor merendeel Polen basis voor toekomst '


Lees ook