Veel werkgevers onwetend over nieuwe Wet Werk en Zekerheid


ZEIST, 20150107 -- De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zorgt bij werkgevers en (HR-)managers voor veel verwarring. In de praktijk blijkt dat de wetstoepassing nogal complex is en dat werkgevers en managers er - vanwege alle voorwaarden en uitzonderingen - simpelweg onvoldoende van af weten. Omdat het eerste deel van de wet op 1 januari reeds is ingevoerd, zijn werkgevers naarstig op zoek naar duidelijkheid. Deze duidelijkheid is er nu eindelijk. SVServicecenter - partner in personeelszaken - heeft hiervoor de WWZ Wegwijzer ontwikkeld.

Wat is het doel van de WWZ?

De WWZ heeft als doel de rechtspositie van flexwerkers te versterken en het ontslagrecht te hervormen. Het is erop gericht een betere balans te vinden tussen vaste en tijdelijke aanstellingen. Daaraan gekoppeld zou de wet moeten zorgen voor een eenduidig en evenwichtig ontslagstelsel. Ook zou deze wet een oplossing moeten bieden om langdurige werkloosheid te voorkomen. De belangen zijn dus erg groot. Maar het lijkt erop dat een juiste uitvoering van de wet door haar complexiteit en de weerbarstigheid van de praktijk momenteel nog niet haalbaar is. De Wegwijzer van SVServicecenter geeft de ondernemer eindelijk antwoord op al zijn vragen.

Waarom werkt deze Wegwijzer wél?

SVServicecenter merkte de afgelopen maanden dat werkgevers nog niet exact wisten wat de nieuwe wet inhield. Deze werkgevers bezochten masterclasses, workshops, seminairs etc., maar in de praktijk stuitten ze telkens op problemen en verdwaalden meer en meer in het doolhof van wet- en regelgeving. De Wegwijzer van SVServicecenter biedt voor elke situatie een uitweg. De Wegwijzer neemt de werkgever bij de hand en loopt stapsgewijs alleen die facetten van de nieuwe wet door, die gericht zijn op het specifieke geval zoals dat bij de werkgever speelt. De Wegwijzer geeft antwoord op vragen zoals:
  • Mag ik na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd nog een tijdelijk contract afsluiten?
  • Heb ik te maken met een ketenregeling bij het aangaan van een nieuwe arbeidsovereenkomst?
  • Ben ik verplicht mijn werknemer 1 maand van tevoren te informeren over het al dan niet voortzetten van zijn contract?
  • Mag ik een proeftijdperiode in het contract opnemen?
Hoe ontvang ik deze Wegwijzer?
De Wegwijzer is voor elke werkgever, ondernemer of (HR-)manager zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar. Via de website https://www.svservicecenter.nl/wwz kan deze vanaf nu gratis als een pdf-bestand worden gedownload.

Werklunch over de WWZ

SVServicecenter organiseert over dit onderwerp in de Randstad werklunches. Hierin wordt uitgelegd wat de nieuwe wet precies voor belanghebbenden betekent en hoe de Wegwijzer op een juiste en efficiënte wijze ingezet kan worden. De kosten voor de werklunch zullen slechts enkele tientjes bedragen. De werklunch is geheel inclusief en duurt ongeveer 2,5 uur. Ga naar www.svservicecenter.nl/wwz voor reserveringen en meer informatie.


Deel: ' Veel werkgevers onwetend over nieuwe Wet Werk en Zekerheid '
Lees ook