Accenture kondigt opvolging van senior directeur aan: William D. Green gaat door als voorzitter; benoeming van Pierre Nanterme als CEO vanaf 1 januari 2011

-- Bedrijf houdt telefonische conferentie morgen om 8:00 ´s ochtends EDT (1:00 ´s middags GMT) --

DUBLIN--(BUSINESS WIRE)-- 20101021 --

Accenture’s (NYSE: ACN) raad van bestuur heeft vandaag Pierre Nanterme als chief executive officer benoemd. Dit zal van kracht gaan op 1 januari 2011. Nanterme zal met onmiddellijke ingang lid worden van de raad van bestuur. William D. Green, die op dit moment de positie van voorzitter & CEO bekleedt, zal als voorzitter aanblijven.

“Dit is het juiste moment om het wereldwijde leiderschap van Accenture verder te bekrachtigen. Accenture is op een solide weg naar groei en bevindt zich in een betere positie voor de toekomst dan ooit eerder in onze geschiedenis,” zei Green. “Pierre’s belangrijke betrokkenheid zowel bij het ontwikkelen als leveren van groeistrategie — en zijn aanstelling als senior directeur in ons bedrijf — dit alles wijst op een naadloze overgang. Ik zie ernaar uit om nauw met Pierre samen te werken, omdat hij de uitvoering van onze bedrijfsstrategie weet te versnellen en Accenture zal begeleiden in onze volgende groeifase.”

Nanterme is op dit moment group chief executive bij Accenture’s globale operatieve groep van Financial Services, een positie die hij sinds 2007 bekleedt. Tijdens zijn 27 jaar bij Accenture heeft hij een groot aantal verschillende directeursposities gehad in veel operatieve zakendimensies van het bedrijf. Bovendien was hij chief leadership officer, een functie waarin hij verantwoordelijk was voor de humane kapitaalstrategie en voor het ontwerp en de uitvoering van het operatieve model van het bedrijf wereldwijd.

“Pierre heeft zijn leiderschap duidelijk bewezen door zijn track record waarin hij laat zien hoe hij kernonderdelen van ons bedrijf op geslaagde wijze ten uitvoer heeft gebracht, naast zijn capaciteit om belangrijke relaties met de klant op te bouwen, en zijn ervaring in het creëren van excellente teams waarbij hij een verbintenis met onze mensen aangaat. Hij is duidelijk de perfecte keuze om onze volgende chief executive officer te zijn,” verklaarde Green.

De heer Mark Moody-Stuart, hoofddirecteur van de raad van bestuur van Accenture zei, “Pierre beschikt over alle kwalificaties die naar onze mening belangrijk zijn om Accenture te besturen. Hieronder vallen een scherp begrip van de wereldmarktplaats en het concurrerende landschap, een diep gewortelde verbintenis om klanten van dienst te zijn en waarde aan aandeelhouders te leveren, naast een ware passie voor de mensen van Accenture. In naam van de raad van bestuur zien wij ernaar uit om nauw met Pierre samen te werken in zijn functie van chief executive officer.

“Tegelijkertijd zijn wij verheugd over het feit dat wij kunnen blijven profiteren van het inzicht en de ervaring van Bill in zijn actieve functie van voorzitter. Hij is een uitzonderlijke voorzitter en CEO en door zijn leiderschap —waaronder zijn aangeboren capaciteit om de personen rond hem energie te geven, te motiveren en te inspireren — belichaamt Bill als het ware de waarden die de kern van het succes van Accenture vormen. Accenture zal met deze combinatie van deze twee doorwinterde directeuren werkelijk profijt kunnen trekken op de marktplaats.”

Green zal een kernrol blijven spelen en actief betrokken zijn bij het bedrijf van Accenture. Hij zal zijn voorzitterschap van de raad van bestuur behouden, als adviseur dienen voor Nanterme, en betrokken zijn bij de planning van de lange termijn bedrijfsstrategie van Accenture. Ook zal hij Accenture blijven vertegenwoordigen met klanten in de hele wereld, in naam van Accenture handelen tegenover bedrijfsdirecteuren en regeringsleiders, Accenture aanvoeren bij zijn corporate citizenship inspanningen van Skills to Succeed, en Accenture vertegenwoordigen bij belangrijke externe groepen.

“Ik ben er trots op en echt vereerd om uitgekozen te zijn voor de functie van chief executive officer bij Accenture,” zei Nanterme. “Ik zie ernaar uit om nauw met Bill en ons exceptionele leiderschapteam te blijven werken, daar wij ons zullen richten op onze bedrijfs- en financiële doelstellingen voor het fiscale jaar 2011 en daarna. Ik voel me verbonden met onze strategie bij het helpen van klanten om zich te vormen tot bedrijven die hoge prestaties leveren en voor onze verbintenissen te kunnen opleveren bij de aandeelhouders van Accenture. Ik geloof dat wij met meer dan 200.000 mensen de beste vakmensen in onze sector zijn en dat ons leiderschap ongeëvenaard is voor wat betreft ervaring, capaciteit en diepgang. Ik ben zeer opgewonden over onze toekomst en over de kans om deze geweldige onderneming te leiden.”

Accenture zei dat er voor het boekjaar 2011 geen verandering zal zijn in het zakelijke panorama, geschetst door het bedrijf als onderdeel van zijn aankondiging van 30 september met betrekking tot de inkomsten van het bedrijf voor het vierde kwartaal en het volledige jaar.

Pierre Nanterme

Pierre Nanterme, 51, is in Parijs gevestigd. Op dit moment bekleedt hij de functie van group chief executive van de operatieve groep van Accenture’s Financial Services, die aan klanten diensten verleent in de bankensector, en in de kapitaalmarkten en verzekeringenindustrie. Vóórdat hij zijn huidige positie aannam in september 2007, had de heer Nanterme de positie van chief leadership officer bij Accenture. Hier was hij hoofdverantwoordelijk voor de humane kapitaalstrategie van Accenture, evenals voor het ontwerp en de uitvoering van zijn alom geprezen operatieve model wereldwijd. In deze functie was hij ook actief betrokken bij het in kader zetten van het klantendienstenmodel en de globale strategie van Accenture.

Vóórdat hij tot chief leadership officer in 2006 werd benoemd, leidde de heer Nanterme zaken op velerlei terrein voor Accenture, zoals de uitvoering van de Financial Services van het bedrijf in Europa, Afrika en Latijns Amerika; de operatieve afdeling van Financial Services Core Europe; de industriële verzekeringengroep wereldwijd; en de strategie-uitvoering in West-Europa. De heer Nanterme deed ook dienst als landelijk managing director voor Accenture in Frankrijk van november 2005 tot augustus 2007.

Buiten Accenture is de heer Nanterme voorzitter van de French Consulting Association (SYNTEC). Sinds september 2005 is hij ook voorzitter van de French Employers Association’s Commission for Economic Affairs (MEDEF).

Mr. Nanterme kwam in 1983 in dienst bij Accenture en werd partner in 1993. Hij studeerde af aan de ESSEC (Ecole Superieure des Sciences Economiques et Commerciales) Business School in Parijs.

William D. Green

William D. Green, 57, is bij de raad van bestuur van Accenture sinds de oprichting hiervan in 2001, bekleedt de functie van CEO sinds september 2004, en heeft de extra functie van voorzitter aangenomen in september 2006. Vóórdat hij CEO werd, had de heer Green de functie van chief operating officer—Client Services bij Accenture, waar hij algemeen verantwoordelijk was voor het management van alle operatieve groepen van de onderneming. Ook was hij eerder group chief executive van de operatieve groep van Communications & High Tech en group chief executive van de Resources operating group. Bovendien was hij managing director voor de zaken van Accenture in de Verenigde Staten. Mr. Green kwam in 1977 bij Accenture in dienst.

Telefonische conferentie morgen

Accenture zal morgen, op donderdag 21 oktober, een telefonische conferentie houden met William D. Green en Pierre Nanterme. Hieraan kunt u deelnemen via het telefoonnummer +1 (800) 401-8436 [+1 (612) 332-0632 buiten de Verenigde Staten, Puerto Rico en Canada], ongeveer 15 minuten vóórdat de conferentie zal starten. De conferentie zal ook live beschikbaar zijn in het gedeelte Beleggersrelaties op de website van Accenture op www.accenture.com.

Een herhaling van de telefonische conferentie zal online beschikbaar zijn op www.accenture.com en beginnen om 11:00 ´s morgens EDT op donderdag 21 oktober. De herhaling zal ook beschikbaar zijn per telefoon op het nummer +1 (800) 475-6701 [+1 (320) 365-3844 buiten de Verenigde Staten, Puerto Rico en Canada] door het invoeren van de toegangscode 175162.

Over Accenture

Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Het bedrijf telt 204.000 personen die aan klanten in meer dan 120 landen dienst doen. Door de combinatie van ongeëvenaarde ervaring, allesomvattende capaciteiten in alle industrieën en bedrijfsfuncties, en extensief onderzoek naar de meest succesvolle bedrijven ter wereld, werkt Accenture samen met klanten om hen te helpen bedrijven en regeringen te vormen die hoge prestaties leveren. Doordat het bedrijf gericht is op het Skills to Succeed corporate citizenship, verbindt Accenture zich ertoe dat in 2015 250.000 mensen in de hele wereld uitgerust zullen zijn met de vaardigheden om een baan te krijgen of een bedrijf op te bouwen. Het bedrijf heeft in het boekjaar eindigend op 31 augustus 2010 netto inkomsten gegenereerd van 21,6 miljard dollar. De thuispagina is www.accenture.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Behalve voor de historische informatie en hierin gevatte besprekingen, kunnen de verklaringen in dit persbericht toekomstgerichte verklaringen bevatten in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen houden een aantal risico´s, onzekerheden en andere factoren in die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten materieel verschillen van die uitgedrukt of geïmpliceerd worden. Deze omvatten, zonder beperking, het risico dat: onze resultaten op tegenstrijdige manier worden beïnvloed door economische en politieke condities en de effecten die deze condities op de bedrijven van onze klanten en de niveau's van zakelijke activiteit kunnen hebben; de omgeving van prijsbepaling concurrerend blijft en onze winstgevendheid nadelig beïnvloed wordt als wij onze prijzen niet kunnen verbeteren en gunstige gebruikstarieven kunnen onderhouden; onze winstgevendheid nadelig beïnvloed wordt als wij de kosten en complexiteit van de uitvoering van ons werk niet kunnen anticiperen of als wij niet onze kosten kunnen controleren; onze bedrijfs- en financiële resultaten op tegengestelde manier beïnvloed worden als wij onze voorraad aan vaardigheden en hulpmiddelen niet in evenwicht met de vraag van onze klanten houden, inclusief het feit dat wij niet voldoende werknemers met vaardigheden en ervaring kunnen aannemen, waar deze nodig zijn; onze operatieve resultaten negatief worden aangetast als wij niet onze diensten en oplossingen kunnen uitbreiden en ontwikkelen in antwoord op de wijzigingen in technologie en klantenvraag; de consulting, systeemintegratie en technologie en outsourcingmarkten heel concurrerend zijn en wij niet op effectieve manier kunnen concurreren; onze inkomsten, inkomstengroei en inkomsten in Amerikaanse dollars lager zijn als de Amerikaanse dollar hard wordt ten opzichte van andere deviezen, met name de Euro en de Britse pond; ons werk met overheidsklanten ons blootstelt aan extra risico's inzake overeenkomsten met de overheid; klanten niet tevreden met onze diensten zijn; onze operatieve resultaten op tegenstrijdige manier beïnvloed worden als onze klanten hun overeenkomsten met ons niet beëindigen; onze outsourcing services ons aan operatief en financieel risico bloot stellen; onze operatieve resultaten tegenstrijdig worden beïnvloed door het type en niveau van technologie die onze klanten gebruiken; onze zaken negatief worden beïnvloed door juridische aansprakelijkheid als resultaat van onze levering van oplossingen of diensten; onze activiteiten wereldwijd, waaronder ons globaal leveringsnetwerk, onderhevig zijn aan complexe risico's, die wij niet allen kunnen controleren; aansprakelijkheden kunnen voortkomen uit het feit dat onze onderaannemers of andere derde partijen hun projectbijdragen niet op tijd of helemaal niet kunnen leveren; wetgevende of regelgevende actie ons materieel en op tegenstrijdige wijze zou beïnvloeden; wij onderhevig aan kritiek en negatieve publiciteit zouden zijn in verband met onze inlijving in Ierland; wij niet in staat zijn onze bedrijfsdoelstellingen te bereiken of niet de organisatorische uitdagingen in verband met onze afmetingen kunnen beheren; consolidatie in de industrieën waaraan wij dienst doen op tegenstrijdige manier onze zaken beïnvloeden; onze mogelijkheid om zaken aan te trekken en te behouden afhangt van onze reputatie op de marktplaats; onze aandeelprijs zou fluctueren vanwege een groot aantal factoren, waaronder variabiliteit in inkomsten, operatieve resultaten en winstgevendheid; evenals de risico's, onzekerheden en andere factoren die worden besproken onder het hoofdstuk Risicofactoren in ons meest recente jaarverslag op Form 10-K en andere documenten die bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd zijn of hieraan zijn verstrekt. De verklaringen in dit persbericht zijn alleen geldig vanaf de dag waarop deze gemaakt zijn en Accenture neemt niet de verplichting op zich om de in dit persbericht gemaakte toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of dergelijke verklaringen aan te passen aan werkelijke resultaten of wijzigingen in de verwachtingen van Accenture.

FOTO'S BESCHIKBAAR: Hoge resolutie foto's gereed voor publicatie van Pierre Nanterme en William D. Green zijn beschikbaar voor redactioneel gebruik op: https://newsroom.accenture.com/photo.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Accenture
Fred Hawrysh, +1 917-452-4398
fred.hawrysh@accenture.com
of
Accenture
Alex Pachetti, +1 917-452-5519

alex.pachetti@accenture.com

Ticker_symbol NYSE:ACN

Deel: ' Accenture kondigt opvolging van senior directeur aan William D. Green '
Lees ook