Calco-IT genomineerd voor Nobiles Het Beste Traineeship 2011


IT-detacheerder helpt 50 young professionals aan een baan

Amersfoort, 20110815 -- De Calco MasterClass van IT-detacheerder Calco-IT is door carrièreplatform Nobiles genomineerd voor de award Het Beste Traineeship 2011. Het Amersfoortse bedrijf is geselecteerd voor de categorie Beste Traineeship IT & Techniek. Vanaf vandaag kan er op www.debestetraineeships.nl worden gestemd. Op 6 oktober 2011 wordt tijdens het Nobiles Careerevent in de Jaarbeurs te Utrecht de winnaar bekend gemaakt.

Calco-IT startte onlangs een nieuwe wervingscampagne; het bedrijf zoekt dit jaar nog 50 afgestudeerde hbo'ers en wo'ers voor de invulling van IT-vacatures bij Nederlandse bedrijven en instellingen in de sectoren zorg en overheid, het bank- en verzekeringswezen en pensioenfondsen. "Het aantal vacatures voor hoog gekwalificeerd IT personeel neemt toe. Onder andere met onze nieuwe site zetten we flink in op online werving", aldus Robert Gravekamp, directeur van het snel groeiende Calco-IT. "Ons product, de Calco MasterClass, is in zeven jaar een household name in de branche geworden en wint - onder andere door het aantrekken van de markt - opnieuw aan populariteit. Ieder jaar gaan er meer MasterClassers aan het werk bij onze opdrachtgevers." Calco-IT kocht in juni een voormalig bankpand in Maarssen om de verdere uitbreiding van het bedrijf te faciliteren. Gravekamp: "Eind 2011 zullen we ons hier vestigen, samen met een van de zusterondernemingen van de Calco Group BV." 

MasterClass: opleiding, coaching en een vaste baan in IT

De Calco-IT MasterClass is een traject voor IT traineeships bij vooraanstaande bedrijven, speciaal ingericht om ambitieuze hbo en wo talenten te matchen met opdrachtgevers die hoge eisen stellen aan IT personeel. "De Calco-IT MasterClass is een springplank voor afstudeerkandidaten of alumni  van alle opleidingsrichtingen, met interesse in de brede carrièremogelijkheden van de IT-sector. Kennis van of een vooropleiding in IT is niet nodig, kandidaten hebben wel met elkaar gemeen dat zij affiniteit met IT hebben. De komende tijd gaan we werven via advertenties in landelijke media, tijdens beurzen en evenementen, maar ook op hogescholen en universiteiten." Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de selectiedagen van Calco-IT via www. calco-it.nl en via LinkedIn.

Over Calco-IT

Als specialist in detachering, coaching en opleiding van jonge & ervaren IT professionals matcht Calco-IT getalenteerde starters op de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven die behoefte hebben aan hoog gekwalificeerd IT personeel. Calco-IT werft talenten onder studenten en afgestudeerden, en leidt hen in de Calco MasterClass binnen twee maanden op tot junior en medior professionals, ter voorbereiding op een vaste baan in de IT. Kandidaten worden na de opleiding geplaatst bij opdrachtgevers, waar zij gedurende twee jaar aan de slag gaan met één of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT bestaat 7 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en René Scholten.

Calco-IT


Deel: ' Calco-IT genomineerd voor Nobiles Het Beste Traineeship 2011 '
Lees ook