Het nieuwe werken: trampolines op werk voor meer energie en focus


ZANDVOORT, 20160718 -- Gemiddeld brengen wij Nederlanders een derde van ons leven zittend door. Zittend achter een bureau op ons werk, zittend in de auto en vervolgens zittend op de bank om TV te kijken. Het werkt welvaartsziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht in de hand. bellicon Nederland (www.bellicon.nl), importeur van hoogwaardige bellicon minitrampolines, heeft het unieke 'bellicon Workplace' programma ontwikkeld voor op de werkvloer. Door trampolinespringen wordt de bloedsomloop gestimuleerd, neemt de concentratie, productiviteit en energie toe.

‘Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn.’ -Professor Frank Backx Hoogleraar klinische sportgeneeskunde

Om welvaartsziekten een halt toe te roepen is naast gezond eten ook lichaamsbeweging zeer belangrijk. Uit onderzoek van TNO blijkt dat enkel sporten na werktijd niet voldoende is om er gedurende de werkdag voor te zorgen dat de concentratie, zuurstofopname en bloedsomloop gestimuleerd worden. Deze kan je het beste activeren gedurende de werkdag door elke 1-2 uur enkele minuten te bewegen.

Een bellicon op de werkvloer kan op diverse manieren ingezet worden. Waaronder in combinatie met een sta bureau waarbij er op de trampoline staand wordt gewerkt. Of door regelmatig op te staan van de werkplek en vervolgens het speciale 3 minuten programma te volgen. Niet alleen neemt de concentratie, energie en creativiteit toe, ook activeert het bouncen op de mat de celstofwisseling. Alle spieren in het lichaam ontspannen zich en er worden meer gelukshormonen aangemaakt. 

KPN (afdeling digitalisering te Amsterdam) heeft zichzelf als pionier bewezen door het bellicon Workplace concept succesvol te introduceren bij hun werknemers.

‘Het was leuk en verfrissend, het was wel goed even iets anders te doen naast het werk. Je zit toch krampachtig achter je computer en dan is het wel lekker om alles even los te gooien’- Medewerker KPN afdeling digitalisering, na een korte workout op de bellicon.

Door workshops op maat aan te bieden kan elk bedrijf nu kennismaken met het nieuwe werken! bellicon Nederland vertelt graag over de mogelijkheden, door na te denken over creatieve oplossingen. Al bouncend de telefoon beantwoorden of een aantal trampolines in een cirkel plaatsen voor een creative brainstorm, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door gezondheid op nummer 1 te zetten, roepen wij gezamenlijk deze welvaartsziekten een halt toe.

Meer informatie op: www.bellicon.nl
Deel: ' Het nieuwe werken trampolines op werk voor meer energie en focus '
Lees ook