Eerste Nederlandse Kleurenschool van start


KROMMENIE, 20071221 -- Eindelijk start per 1 januari 2008 de eerste Nederlandse Kleurenschool. In andere landen als Zweden en Duitsland bestonden al langer kleurenscholen. De Nederlandse Kleurenschool (NKS) biedt een oplossing voor de enorme vraag in Nederland naar kennis over kleur en haar toepassingen.

De NKS lanceert een nieuw educatief programma voor een professionele studie over kleur. Iedereen voor wie kleur een wezenlijk onderdeel is van zijn werk en studie zal baat hebben bij het geboden programma. Het doel van de kleurenschool is een helder en gefundeerd begrip te verspreiden van de functie en het belang van kleur.

De NKS biedt zeer gevarieerde ondersteuning in de vorm van trainingen en educatief materiaal.
De clou is dat deelnemers in een basiscursus kleuren observeren en de taal leren gebruiken om te beschrijven wat het oog ziet. De verschillende toepassingsgebieden worden verder bestudeerd op de tweede dag naar eigen keuze.

Het didactische materiaal is ontwikkeld voor een brede groep belangstellenden, zowel voor de professionele gebruikers als op het niveau van studenten. In creatieve, technische en vele andere disciplines zijn de kleuroefeningen van grote waarde gebleken.
De relevantie zal meteen duidelijk worden, omdat de oefeningen direct kunnen worden toegepast in de dagelijkse praktijk van ontwerp, studie en onderzoek.

Het kleuronderwijs van de NKS is ontwikkeld in samenwerking met kleuronderzoekers en gebruikers van verschillende kleursystemen. Met gebruikmaking van jarenlange ervaring, zowel in de praktijk als in de wereld van onderzoek en educatie.

Voor meer informatie en de mogelijkheid om zich aan te melden: www.nederlandsekleurenschool.nl


Deel: ' Eerste Nederlandse Kleurenschool van start '
Lees ook