Saint-Gobain ook in Nederland “Top Employer 2016”


Amsterdam, 20160222 -- In 2016 behoort Saint-Gobain wereldwijd opnieuw tot de beste werkgevers. Ook de Nederlandse Saint-Gobain-vestigingen zijn onderscheiden met het certificaat TOP Employer Nederland 2016, op grond van hun kwaliteiten als werkgever. Saint-Gobain geldt hiermee in 21 landen als Top Employer. Deze certificering wordt toegekend aan organisaties die voor hun HR-beleid de hoogste normen toepassen.

Saint-Gobain is wereldleider op het gebied van het creëren en inrichten van duurzame leefomgevingen en van de ontwikkeling, productie en distributie van innovatieve bouwmaterialen en high-end materialen. Daarbij presteert Saint-Gobain - met vestigingen in 66 landen en circa 170.000 medewerkers - ook al jarenlang uitstekend als het gaat om goed werkgeverschap en om de ontwikkeling van haar medewerkers.

“Interne mobiliteit, diversiteit in onze teams, betrokkenheid van medewerkers en de ontwikkeling van talent vormen de vier pijlers van ons HR-beleid. Hierdoor zijn zowel wij als bedrijf als onze medewerkers optimaal toegerust voor de uitdagingen van morgen”, vertelt Dieter Babiel, HR-directeur van de Algemene Delegatie van Saint-Gobain in Midden Europa. 

Het Top Employers Institute onderscheidt Saint-Gobain als werkgever in Nederland voor haar Human Resources beleid op 9 verschillende gebieden zoals talentmanagement, learning & development, loopbaanbeheer en opvolgingsbeleid en performance management. Door deelname aan de Top Employer certificering kan Saint-Gobain zich bovendien meten aan de andere Top Employers en zo ook haar Human Resources beleid voortdurend verder blijven ontwikkelen en optimaliseren. Saint-Gobain is een solide, open-minded bedrijf dat langdurige carrièrekansen biedt.

De basis voor de Top Employer-certificering is een jaarlijks wereldwijd onderzoek onder leidende werkgevers, waarbij de bedrijven die zich consequent en op lange termijn inzetten voor de ontwikkeling van medewerkers en voor goed werkgeverschap kunnen worden gecertificeerd. Dennis Utter, Global Business Director van het TOP Employers Institute zegt hierover: “Alleen de beste arbeidsvoorwaarden voor medewerkers waarborgen op de lange termijn dat deze zich optimaal kunnen ontplooien; niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak.” 

Over Saint-Gobain 
Saint-Gobain behoort tot de grootste industriële bedrijven ter wereld. Met een leidende positie op het gebied van het creëren en inrichten van de duurzame leefomgeving ontwikkelt, produceert en distribueert Saint-Gobain innovatieve bouwmaterialen en high-end materialen. Saint-Gobain biedt duurzame oplossingen voor de uitdagingen op de gebieden groei, energiebesparing en milieubescherming. Met 170.000 medewerkers in 66 landen behaalde Saint-Gobain in 2014 een omzet van 38,3 miljard euro.


www.saint-gobain-experiences.com
(Voor meer beeld zie www.saint-gobain.nl/niederlande/nl/presse/news-details.html?nd_ref=1731)


Deel: ' Saint-Gobain ook in Nederland “Top Employer 2016” '




Lees ook