Werkgevers verspillen miljoenen


AMSTERDAM, 20100520 -- Ondanks moeilijke tijden blijken bedrijven en instellingen nog steeds weinig oog te hebben voor de optimalisatie van de personeelskosten. Opmerkelijk omdat deze voor de meeste organisaties vaak meer dan 80 procent van de totale kosten uitmaken. Uit tal van ervaringsonderzoeken van de Dhora Consultancy Group blijkt dat werkgevers door een betere personeelsplanning vaak vele tienduizenden tot honderdduizenden euro's kunnen besparen, zonder noemenswaardige investeringen.

Organisaties kunnen vanaf nu via de 'Calculator Personeelkostenbesparing' zelf berekenen en zich verbazen over de hoge besparing die een verbeterde planning kan opleveren. Dhora stelt deze calculator op de Working Time Office website www.workingtimeoffice.nl/calculator aan iedereen beschikbaar.

Een verbeterde personeelsplanning betekent betere arbeidsomstandigheden, waardoor iedereen blij wordt en er minder verloop ontstaat. Dit bespaart op de kosten voor het werven, opleiden en inwerken van nieuw personeel. Ook neemt vrijwel altijd het ziekteverzuim af, wat ook een flinke besparing oplevert. Door verder slim te plannen kunnen overuren en leegloopuren worden voorkomen en lopen de loonkosten niet onnodig uit de hand. Als laatste constateert Dhora dat planners niet altijd goed op hun taken zijn voorbereid of niet over goede roostersoftware beschikken. Hierdoor zijn er problemen met wet- en regelgeving en worden de Arbeidstijdenwet en CAO voorwaarden niet gerespecteerd, wat leidt tot conflicten met het personeel, de ondernemingsraad en soms tot aanzienlijke boetes van de Arbeidsinspectie. Het gevolg van een niet optimale personeelplanning is dat werkgevers jaarlijks grote sommen geld verspillen.

Dhora helpt al 23 jaar bedrijven en instellingen om hun personeelsplanning te verbeteren en de personeelskosten te verlagen. Een voorbeeld hiervan is de Working Time Office (WTO) een compleet en in Excel ontwikkeld planningsinstrument, waarvan particulieren en zakelijke gebruikers voor testdoeleinden gratis gebruik kunnen maken. De WTO wordt door tal van werkgever- en werknemersorganisaties aanbevolen en is het enige door de Arbeidsinspectie gecertificeerde roosterevaluatiesysteem, waardoor een 100 procent correcte controle op de Arbeidstijdenwet en CAO voor iedereen wordt geboden.

Dhora Consultancy Group


Deel: ' Werkgevers verspillen miljoenen '
Lees ook