Capitar IT Group versterkt Consultancy Divisie


EDE, 20130611 -- Met ingang van 1 juli zal Capitar IT Group, specialist in ontwerp, bouw, hosting en beheer van complexe ICT omgevingen, haar dienstverlening uitbreiden met een divisie Business Consultancy. Dr. Peter Jurg, toonaangevend specialist in ICT beveiliging en Identity Management, treedt in dienst van Capitar IT Group en gaat de Consultancy divisie als directeur uitbouwen.

Capitar speelt hiermee in op de toenemende behoefte aan een verregaande integratie van IT in bedrijfsprocessen. Het bedrijf heeft steeds vaker te maken met bedrijfskundige vraagstukken omtrent het beheer van elektronische gegevens en beveiliging. In dit kader werd met de overname van IGI BV in 2012 reeds Identity Managementkennis in huis gehaald, maar de ambitie van het bedrijf vraagt om een verdere uitbreiding. 

Identity Management & Security 
Trending topics als Cloud, Social Media, Big Data, HNW en Bring Your Own Device (BYOD) versnellen de ‘Consumerization of IT’, waarbij het veilig beheren van elektronische identiteitsgegevens extra aandacht behoeft. Altijd, overal en veilig bij je systemen kunnen met single sign-on (SSO) vormt een belangrijke kern van hedendaagse vraagstukken in Identity Management. Volgens Capitar zien bedrijven ook steeds vaker in dat ze Role Based Access Control moeten implementeren zodat medewerkers op basis van hun functie of taak, de juiste toegang tot systemen wordt verleend. Capitar ondersteunt bedrijven bij het in kaart brengen en automatiseren van profielen met bijbehorende processen, zodat dit eenvoudig uitgerold kan worden.

Met het aantrekken van Peter Jurg worden bedrijven nu nog beter geholpen bij security- en integratievraagstukken.

Peter Jurg
Dr. Peter Jurg heeft 25 jaar ervaring in de ICT en is expert op het gebied van Identity Management en ICT beveiliging. “Bedrijfsmatige aspecten stel ik altijd voorop in Identity Management en Security issues. Met jarenlange praktijkervaring heb ik een implementatiemethode ontwikkeld die recht doet aan zowel de organisatorische aspecten als de technische aspecten van Identity Management. De aanpak beslaat alle aspecten, zoals User provisioning, access management, single sign-on, 2-factor authenticatie en access governance. Mijn inzet bij Capitar maakt dat we al deze vragen van klanten nu allround kunnen aanvliegen. Dit past perfect bij de missie van Capitar om de gehele IT puzzel beheersbaar te houden, ongeacht of het platform bij Capitar of bij de klant zelf draait”, aldus Peter Jurg.

Over Capitar IT Group BV
Capitar IT Group, voorheen ZXfactory, is een full service IT-bedrijf en specialist in managed services, hosting, cloud, consulting en development. Het bedrijf adviseert klanten over de meest recente ontwikkelingen in de markt en ontwikkelt en implementeert IT-oplossingen op basis van de nieuwste technologieën en cloudoplossingen. Capitar richt zich op de Business to Business markt en opereert in Europa. 

Meer informatie: www.capitar.com


Deel: ' Capitar IT Group versterkt Consultancy Divisie '
Lees ook