Dolfinariumdirecteur Marten Foppen nieuwe directeur Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20150312 -- Marten Foppen wordt de nieuwe directeur van Het Spoorwegmuseum. Foppen was de afgelopen 6 jaar directeur van het Dolfinarium in Harderwijk. Hij volgt Paul van Vlijmen op die begin november vorig jaar vertrokken is naar de Stichting Defensiemusea. Foppen start zijn werkzaamheden per 20 april a.s..

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Spoorwegmuseum, is blij met de nieuwe topman: “De Raad van Toezicht is zeer content met Marten Foppen als nieuwe directeur. Het Spoorwegmuseum biedt educatie door vermaak, de ervaring en achtergrond van Marten passen perfect bij dit uitgangspunt. Wij zien met vertrouwen uit naar de samenwerking met Marten en wensen hem alle succes".

Bij Het Spoorwegmuseum werken ca. 120 personen, vorig jaar trok het museum een recordaantal van 406.000 bezoekers. Sinds de oprichting van het museum bezochten bijna 10 miljoen personen het museum. In 2005 heropende het museum na een grote verbouwing. Sindsdien zijn de bezoekersaantallen verdubbeld en staat Het Spoorwegmuseum steevast in de top 10 van best bezochte musea van Nederland. In de maand juni viert Het Spoorwegmuseum haar 10-jarig jubileum na de heropening.

Dit jaar haakt Het Spoorwegmuseum o.a. aan bij de festiviteiten rond de start van de Tour de France in Utrecht met de tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’ (16 april t/m 26 juli).


Deel: ' Dolfinariumdirecteur Marten Foppen nieuwe directeur Spoorwegmuseum '
Lees ook