Buitenlandse succesbedrijven zoeken Nederlandse partner


Nieuwe Internationale Entrepreneurial Matchmaking service is gat in de markt

EINDHOVEN, 20060828 -- Er zijn honderden Nederlandse ondernemingen die hun kansen zouden kunnen benutten in het buitenland. Jean-Paul Close (auteur en strategisch adviseur) introduceert een exclusieve, centrale, wereldwijde service op www.movetoholland.nl om lokale sterbedrijven te koppelen aan (buitenlandse) zakenlieden die op zoek zijn naar een briljante en bewezen zakelijke uitdaging.

In deze tijd van globalisering, internet en snelle communicatie ontstaan er briljante bedrijfjes overal in de wereld die snel uitgroeien tot lokale krachtpatsers. Deze ondernemingen weten goed gebruik te maken van de hectiek van de 21ste eeuw en heel snel een positie te verwerven binnen een bepaald marktgebied. Dit fenomeen zien we in bijna alle sectoren van de markt en ook in Nederland.

Zodra een bedrijf haar succes heeft bewezen op haar thuismarkt dan staat de wereld open om dat succes ook elders uit te proberen. Dan start de zoektocht om de juiste lokale zakenpartners te vinden die bereid zijn tijd, geld, persoonlijke kennis en netwerken in te zetten in het doorvoeren van een succesvol idee in een bepaalde regio.

Het internationaliseringsproces wordt dan ineens tijdrovend, riskant en frustrerend. Zelfs als een aantal geschikte regionale partners gevonden wordt dan begint ineens een enorme aanpassingsslag voor de vaak kleine onderneming om aan de internationale eisen en wensen te kunnen voldoen. De producten moeten worden aangepast, website vertaald, de administratie moet leren omgaan met internationale facturatie, debiteuren en regels, logistieke diensten moeten worden gezocht en ineens wordt de voertaal Engels in het bedrijf. Internationaliseren is dus ook een belangrijke investering die de lokale organisatie op moet brengen uit haar lokale successen. De service van Close voorziet ook in advies en hulp om deze problemen op te lossen.

Vandaar dat de service van Close alleen bestemd is voor de zogeheten "A" bedrijven, of wel bedrijven die in staat zijn de markt innovatief en doelgericht te bewerken met een sterk management discipline en goede winstgevendheid. Dit zijn bedrijven die de 5Ks (kernprincipes van excellent ondernemerschap) van Close in balans weten te houden. "A" bedrijven genereren lokaal voldoende vermogen om de uitdaging, investering en het risico van het internationaliseren aan te gaan, maar ook om hierdoor het vertrouwen te winnen van de potentile partners, die uiteindelijk ook hun nek en geld uit moeten steken om het bedrijf elders tot een succes te maken.

Deze ondernemingen (ook de Nederlandse bedrijven) kunnen zich via een website www.movetoholland.nl inschrijven. De bedrijven worden eerst door Close doorgelicht om er zeker van te zijn dat de onderneming deze belangrijke uitdaging werkelijk aankan. Ook ondernemers die op zoek zijn naar een reeds bewezen uitdaging, en dus het wiel niet meer uit wensen te vinden, maar meteen gebruik willen maken van de innovatie en ondersteunende kracht van een internationaliserende speler, kunnen zich bij Close aanmelden. Deze service is o.a. ideaal voor de Nederlandse 45 plussers die moeite hebben om weer een baan te vinden en ondernemerschap ambities koesteren of moeite hebben om zelf op "het goede idee" te komen.

Close is zelf ondernemer, auteur en strategisch adviseur. Hij werd de laatste tijd veelvuldig gevraagd om te helpen met het internationaliseren van snel groeiende lokale, vaak kleine ondernemingen. Een voor een internationaliseren is een tijdrovend en kostbaar proces. Dat was voor hem voldoende aanleiding om de behoefte in kaart te brengen en er een collectieve internationale service van te maken. "Uit de vele positieve reacties uit de hele wereld blijkt dit een gat in de markt", alsdus Close. "Moderne 21ste eeuwse Management en Marketing technieken gaan uit van een klein innovatief kernteam en een sterk maar felxible netwerk van professionele, vaak onafhankelijke medewerkers die samen snel iets op de lokale of wereldmarkt zetten. De virtuele multinational van talenten." Wereldwijd kondigen bedrijven zich aan om gekoppeld te worden aan geschikte partners. Close wil alleen de beste met de beste koppelen en stelt daarvoor duidelijke eisen.

Sinds de bekendmaking van de website hebben al vele buitenlandse bedrijven en ondernemers zich spontaan aangemeld en worden nu gescreend.


Deel: ' Buitenlandse succesbedrijven zoeken Nederlandse partner '
Lees ook