Dirk Wauters benoemd tot CEO Ferranti Computer Systems N.V.

ANTWERPEN, België--(BUSINESS WIRE)-- 20110223 --

Ferranti Computer Systems maakt de benoeming van Dirk Wauters als nieuwe CEO van Ferranti Computer Systems NV bekend.

Tevens wordt de raad van bestuur van Ferranti uitgebreid met onafhankelijke bestuurders dhr. Jan Christiaen en dhr. Jo Sanders en voorgezeten door dhr. Richard Nijkerk.

Dhr. Alfred Nijkerk, gedelegeerd bestuurder sinds 1994, zal lid blijven van de Raad van Bestuur.

Naast dhr. Wauters zal de dagelijkse leiding van Ferranti opgenomen worden door dhr. Franky Baert, Vice-Voorzitter en President Ferranti Benelux en dhr. Dirk Michiels, Chief Operating Officer.

Dhr. Richard Nijkerk, voorzitter van de raad van bestuur: “Gezien de snelle internationale uitbreiding van Ferranti, heeft de raad van bestuur besloten het leadership team te versterken met dhr. Dirk Wauters.
Hij zal zich vooral richten op de internationale expansie van het MECOMS™ product in de energiesector, via gecertificeerde partners en onze strategische relatie met Microsoft. Ferranti heeft vestigingen in België, India, Singapore, Duitsland en de UK.

Naast de MECOMS™ productlijn, zal Ferranti ook continu blijven bouwen aan de software-integratie en ICT business pijlers.

Dirk Wauters studeerde in 1977 af als Burgerlijk Ingenieur aan de KU Leuven, waar hij tevens de studies Toegepaste Economie met specialiteit Financiën volgde (1978). Daarna behaalde hij een MBA aan de Stanford Graduate School of Business (1981, Palo Alto, California).

Zijn loopbaan bracht hem van de Verenigde Staten, waar hij o.a. Directeur Marketing was bij Silvar-Lisco en bij Valid Logic Systems in San Jose, naar Alcatel in Antwerpen, waar hij achtereenvolgens General Manager en Vice President Northern Europe werd van de divisie 'Services & Distribution' en President was van de divisie 'e-distribution' bij Alcatel te Parijs. In november 2002 stapte hij over naar Siemens, waar hij de Belgische telecom-afdeling leidde. Tussen 2007 en 2009 was Dhr. Wauters gedelegeerd bestuurder van VRT.

Hij is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België, van de Senaat van de KU Leuven en hij is Bestuurder bij KBC Bank en OTN Systems.

Dhr. Dirk Wauters: “Vertrekkende van een sterke marktpositie in de Benelux heeft Ferranti een unieke opportuniteit om de MECOMS™ oplossing voor Smart Utilities internationaal uit te bouwen. Ik kijk ernaar uit om de internationale ambities van dit innovatie- en groeiverhaal met het ganse Ferranti team te realiseren.”

Ferranti Computer Systems levert naast de softwareoplossing MECOMS™ voor de energiesector ook ICT-consultancy, systeemontwikkeling en integratie, netwerktechnologie, managed services en Business Proces Outsourcing.

Het bedrijf telt meer dan 200 werknemers en heeft vestigingen in België, Nederland, UK, Duitsland, India en Singapore. Ferranti werd opgericht in 1976 en maakt sinds 1994 deel uit van de Nederlandse Nijkerk Group.

CONTACT:
Mr Thibaut Vos
Product Manager MECOMS, Ferranti Computer Systems N.V.
DID: +32 3 540.49.11
Mobile: +32 475 35.94.30

Email: Thibaut.Vos@ferranti.be

Deel: ' Dirk Wauters benoemd tot CEO Ferranti Computer Systems N.V '
Lees ook