Jacco Heemskerk benoemd als voorzitter van CFA Society Nederland


AMSTERDAM, 20151124 -- CFA Society Nederland heeft in haar Algemene Ledenvergadering Jacco Heemskerk benoemd als voorzitter van haar vereniging. Heemskerk was hiervoor al 3 jaar vice-voorzitter. Hij volgt Hilko de Brouwer op, die na zeven jaar het voorzitterschap heeft overgedragen.

CFA Society Netherlands is opgericht in 1999 als vereniging van beleggingsprofessionals. De organisatie is aangesloten bij het internationale netwerk van CFA Institute, een non-profit organisatie met wereldwijd circa 133.000 leden die zich sterk maakt voor ethisch en professioneel gedrag binnen de financiële sector. Onder het voorzitterschap van Hilko de Brouwer is de Nederlandse Society uitgegroeid tot een zeer actieve vereniging met ruim 850 leden en is sterk groeiende; het opleidingsprogramma wint tegenwoordig sterk aan populariteit. Opvolger Jacco Heemskerk heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, onder meer als zakenbankier en directeur van een pensioenfonds.

Het verkrijgen van de CFA titel vergt grote inzet
De CFA titel is de kroon op een driejarig post doctoraal programma. Ethiek en professioneel gedrag krijgen veel aandacht in deze toch vooral kwantitatieve opleiding. Het curriculum omvat onder meer financiële rapportage en analyse; corporate finance; macro economie; kwantitatieve methoden; aandelen, vastrentende waarden, alternatieve beleggingen; derivaten; portfolio management; en vermogensplanning. Alvorens de titel te kunnen dragen moeten kandidaten vier jaar relevante werkervaring hebben. De klant moet ervan op aan kunnen met een beleggingsprofessional te maken te hebben.

Hilko de Brouwer, de scheidend voorzitter zegt: “Ik heb sinds 2008 jaren met plezier als vrijwilliger bijgedragen aan professionalisering van onze vereniging voor de beroepsgroep. CFA Society Nederland heeft een uitgebreide evenementenkalender, draagt bij aan publicaties van het CFA Institute, levert ondersteuning bij carrière management en is vertegenwoordiger van haar leden in maatschappelijke discussies over de toekomst van de sector. Het doet me genoegen om te kunnen vaststellen dat er in 2015 een Nederlandse organisatie staat die voor haar leden grote toegevoegde waarde levert.”

Jacco Heemskerk, die de taken van De Brouwer overneemt zegt: “ Hilko heeft zijn rol de afgelopen jaren met enorme inzet uitgevoerd en met duidelijk resultaat. Hij werd dit jaar door CFA Institute uitgeroepen tot EMEA Volunteer of the Year. Met het snel groeiende aantal leden en kandidaten willen wij een actievere rol spelen in deze sector. Dat kan door intensievere samenwerking met andere beroepsverenigingen, brancheorganisaties, toezichthouders en politiek. In de komende jaren zullen we voor onze leden een beter aanbod ontwikkelen van permanente educatie, evenementen en carrière management.”

Sinds 2012 kunnen ook professionals uit de sector zonder de titel van CFA charterholder zich aanmelden als lid. Niet-leden kunnen zich ook via de nieuwsbrieven laten informeren over toekomstige evenementen die voor iedere professional in de sector openstaan.

***Einde***


Deel: ' Jacco Heemskerk benoemd als voorzitter van CFA Society Nederland '
Lees ook