Sidley Austin LLP heeft nieuwe partner levenswetenschappen in Brussel

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20110302 --

Sidley Austin LLP kondigt met groot plezier aan dat Maarten Meulenbelt bij de firma is gekomen als partner op het kantoor in Brussel. De heer Meulenbelt zal zijn functie uitoefenen op het gebied van regelgevende zaken in de EU, rechtszaken en problemen op het gebied van het concurrentierecht die van invloed zijn op de levenswetenschappensector in Europa.

“De dienstverlening aan de globale levenswetenschappensector is een strategische richting voor de firma,” zei Scott Bass, coördinator van de globale levenswetenschappenbeoefening van Sidley. “Maarten heeft grote ervaring op het terrein van regelgevende wetten en antitrust in de EU, specifiek in de levenswetenschappensector. Hij zal een grote hulpbron voor onze klanten betekenen.”

Naast het geven van advies voor de levenswetenschappenproblematiek in de EU, hanteert de heer Meulenbelt ook concurrentieprocessen in de EU en op nationaal niveau. Hij heeft uitgebreide ervaring op het terrein van aangespannen rechtszaken bij de rechtbanken in de EU, nationale rechtbanken en autoriteiten op concurrentiegebied, de Europese Commissie en bij nationale regelgevende autoriteiten in verschillende lidstaten van de EU. De heer Meulenbelt heeft grote ervaring in concurrentierecht in sectoren waar een sterke regelgeving van de staat bestaat, zoals zeehavens, transport en de financiёle sector.

“Sidley is erkend om haar leiderschap en aanwezigheid in de arena's van levenswetenschappen en antitrust,” zei de heer Meulenbelt. “Zijn wereldwijde platform biedt mij een geweldige kans om mijn praktijk uit te breiden en dit draagt tegelijkertijd ook bij aan de verbreding van de krachtige Europese levenswetenschappenbeoefening.”

Mr. Meulenbelt schrijft en spreekt vaak over juridische zaken die invloed hebben op de levenswetenschappensector. Hij studeerde af als Meester in de Rechten aan de universiteit van Utrecht en spreekt vloeiend Engels, Nederlands, Frans en Duits.

Sidley’s levenswetenschappenpraktijk wereldwijd, bestaande uit advocaten in de Verenigde Staten, Europa en Aziё, counselt klanten voor de volledige reeks van zaken waarvoor deze komen te staan door de hele levenscyclus van hun producten heen. De firma arbitreert en gaat voor hen processen aan over de hele aardbol; verdedigt hen voor criminele acties en dwingende maatregelen; staat hen bij voor strategische transacties; en geeft hun belangen weer tegenover de wetgevende en belangrijke regelgevende autoriteiten. Sidley werd onlangs geselecteerd als een van de vijf topfirma's die PC’s “Life Sciences Super League” omvatten. In het PLC Life Sciences Cross-Border Handbook 2010/11 kreeg Sidley een topplaats, de voornaamste eer van deze handgids, op het gebied van Bedrijf & Handel (China/Hong Kong), dwingende regeringsmaatregelen en onderzoek (V.S.), Productbetrouwbaarheid (V.S.) en Regelgeving (V.S.). De firma staat hoog aangeprezen op het terrein van de regelgeving in de Europese Unie en Concurrentie/Antitrust. Sidley is de enige juridische firma die voor het tweede opeenvolgende jaar een topplaats kreeg in de categorie Bedrijf & Handel (China/Hong Kong). In totaal geniet de firma aanbevelingen op 13 praktijkgebieden in drie rechtsgebieden, waarbij 18 advocaten hoog op de ranking stonden.

Sidley Austin LLP is een van de grootste advocatenkantoren die volledige diensten aanbieden. Voor de firma werken ongeveer 1700 advocaten die hun beroep uitoefenen in 17 Amerikaanse en internationale steden, waaronder Beijing, Brussel, Frankfurt, Genève, Hong Kong, Londen, Sjanghai, Singapore, Sydney en Tokyo. Sidley is erkend om haar service en aanspreekbaarheid. Sidley ontving de meeste nationale toprankings van alle advocatenkantoren in de Verenigde Staten op de lijst van beste advocaten en topadvocatenfirma's van het U.S. News – Best Lawyers “Best Law Firms” voor 2010. BTI, een onderzoeks- en adviesverstrekkende firma die in Boston is gevestigd, heeft Sidley benoemd als een van de slechts drie firma's die elk jaar op de top tien lijst van de BTI-Klantendienst staan sinds deze lijst werd ingevoerd in 2001. In drie van deze jaren was de firma nummer één.

Ten doelstelling van de Balieregelgeving van New York State, kan dit persbericht beschouwd worden als een advertentie voor advocaten. De hoofdkantoren van de firma zijn Sidley Austin LLP 787 Seventh Avenue, New York, NY 10019, 212.839.5300 en Sidley Austin LLP One South Dearborn, Chicago, IL 60603, 312.853.7000. Vroegere resultaten die hierin beschreven worden, vormen geen garantie voor gelijke resultaten in de toekomst.

Sidley Austin LLP, een partnerschap in naamloze vennootschap die in Delaware is gevestigd, is actief op kantoren van de firma buiten Chicago, Londen, Hong Kong, Singapore en Sydney. Het bedrijf is gelieerd met andere partnerschappen, waaronder Sidley Austin LLP, een in Illinois gevestigd partnerschap in naamloze vennootschap (Chicago); Sidley Austin LLP, een afzonderlijk Delaware partnerschap in naamloze vennootschap(Londen); Sidley Austin LLP, een afzonderlijk Delaware partnerschap in naamloze vennootschap(Singapore); Sidley Austin, een algemeen New York partnerschap (Hong Kong); Sidley Austin, een algemeen Delaware partnerschap van geregistreerde buitenlandse advocaten die zich beperken tot de praktijk van het buitenlandse recht(Sydney); en Sidley Austin Nishikawa Foreign Law Joint Enterprise (Tokyo). De gelieerde partnerschappen worden hier gezamenlijk aangeduid als Sidley Austin, Sidley, oftewel de firma.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sidley Austin LLP
Janet Zagorin, 212-839-8797
Directeur praktijkontwikkeling
jzagorin@sidley.com
of
Peter Pochna, 212-843-8007
Rubenstein Associates

ppochna@rubenstein.com

Deel: ' Sidley Austin LLP heeft nieuwe partner levenswetenschappen in Brussel '


Lees ook