Synergy Pharmaceuticals verzorgt presentatie tijdens de BIO-Europe Spring 2011-conferentie

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20110308 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTCBB: SGYP), ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van gastro-intestinal (GI) stoornissen en ziekten, heeft vandaag bekendgemaakt dat Dr. Gary S. Jacob, de president en CEO van het bedrijf, een presentatie gaat geven tijdens de BIO-Europe Spring 2011-conferentie die op 14-16 maart wordt gehouden in Milaan, Italië. De presentatie van Dr. Jacob zal plaatsvinden in zaal geel 3 op level 1 van het Milano Convention Centre, op 15 maart 2011 om 11.00u. CET.

Over Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich concentreert op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen ter behandeling van gastro-intestinale stoornissen en aandoeningen. Het door Synergy ontwikkelde kandidaatgeneesmiddel is een synthetisch analoog van het menselijke gastro-intestinale hormoon uroguanyline, en werkt door activering van de guanylaatcyclase C (GC-C) receptor op epitheelcellen binnen het gastro-intestinale traject. Onlangs is een fase IIa klinisch onderzoek afgerond naar het gebruik van plecanatide ter behandeling van patiënten met chronische constipatie. Het Bedrijf is van plan in de tweede helft van 2011 een fase II/III-onderzoek van 90 dagen te starten naar het gebruik van plecanatide bij patiënten met chronische constipatie, met herhaalde orale toedieningen en een placebocontrolegroep. Plecanatide is wordt tevens ontwikkeld voor de behandeling van IBS-C. De eerste proef met IBS-C-patiënten is gepland voor 2012. Meer informatie: https://www.synergypharma.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bedrijf:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1 212-297-0020
President en CEO
gjacob@synergypharma.com
of
Beleggers en media::
Rx Communications Group, LLC
Melody A. Carey, +1 917-322-2571

mcarey@rxir.com

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP

Deel: ' Synergy Pharmaceuticals verzorgt presentatie op BIO-Europe Spring 2011 '


Lees ook