Forcare en Sectra tekenen distributieovereenkomst


ZEIST, 20080310 -- Forcare en Sectra hebben in Almere een distributieovereenkomst getekend. Hiermee krijgt Sectra imaXperts B.V. toegang tot de softwareproducten van Forcare, die Sectra in staat stellen als eerste PACS leverancier in de BeNeLux open, internationaal gestandaardiseerde radiologienetwerkoplossingen te realiseren.

Forcare's producten zijn gebaseerd op IHE XDS, de snel groeiende standaard voor Cross-Enterprise Document Sharing (XDS) van het wereldwijde Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) initiatief. Met IHE XDS kan klinische informatie op open en gestandaardiseerde wijze (transmuraal) worden gedeeld tussen zorginstellingen. Een populaire toepassing van XDS is gericht op radiologienetwerken, via XDS for Imaging (XDS-I). Met XDS-I kunnen beelden en verslagen worden uitgewisseld tussen ziekenhuizen, en wordt het handmatig maken en verzenden van CDs overbodig.

Door de samenwerking ontstaat er een krachtige synergie van de producten, diensten en kennis van beide bedrijven op het gebied van het uitwisselen van radiologieinformatie. Sectra en Forcare verstevigen zo hun leidende rol in de BeNeLux met betrekking tot interoperabiliteit tussen RIS/PACS systemen.

De combinatie van een grote Sectra installed base (wereldwijd +950 installaties, in de BeNeLux +20 installaties) en de producten van Forcare levert een unieke propositie op binnen de zorgsector. "De expertise van Forcare is een uiterst nuttige aanvulling op onze producten en diensten. Wij kunnen onze RIS/PACS oplossingen nu niet alleen binnen zorginstellingen, maar ook transmuraal tussen zorginstellingen inzetten, ongeacht welke RIS/PACS leverancier de andere zorginstelling bedient. Alle kennis en oplossingen op het gebied van HL7, DICOM en IHE zijn dankzij deze samenwerking via n integratiespecialist verkrijgbaar", meldt Peter Osinga, Managing Director van Sectra imaXperts B.V.

Ook Forcare is uitermate te spreken over de samenwerking volgens Harm-Jan Wessels, Managing Director van Forcare B.V.: "Sectra is een sterke, wereldwijde speler in RIS/PACS oplossingen met een grote installed base. Sectra's keuze voor IHE XDS onderstreept hun commitment voor open standaarden en innovatieve oplossingen. Via deze samenwerking verstevigen we onze positie op de Nederlandse markt - met internationaal groeipotentieel."

Over Sectra imaXperts B.V.
Sectra imaXperts B.V. is importeur en distributeur van kwalitatief hoogwaardige medical imaging producten in de BeNeLux ten behoeve van radiologie, mammografie, nucleaire geneeskunde en echografie. Sinds december 2006 een volledige dochter onderneming van Sectra Medical Systems uit Zweden.
Sectra Medical Systems is bij uitstek gespecialiseerd in nauw geintegreerde RIS/PACS systemen. Sectra is pionier op het gebied van PACS en wordt geroemd om de ervaring opgedaan op het vlak van interoperabiliteit met andere ziekenhuis informatiesystemen, alsmede om de open architectuur en schaalbaarheid.
Sectra imaXperts B.V. is ISO gecertificeerd in Kwaliteitsmanagement en Milieuzorg en beschikt over een eigen servicedienst. We staan garant voor een optimale support en beschikbaarheid van de geleverde hardware en software, anytime, anywhere, 24 uur per dag. Naast applicatie- en service trainingen organiseren we workshops op locatie ter ondersteuning, en als voorbereiding op de digitalisering van uw afdeling of praktijk, of op de uitbreiding van uw huidige digitale workflow naar andere disciplines, intramuraal of transmuraal.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info.benelux@sectra.com, bellen naar (036) 540 1970 of onze websites bezoeken: www.sectra.com/medical/ of www.imaxperts.nl

Over Forcare B.V.
Forcare B.V. is een jong Nederlands softwarebedrijf dat zich specialiseert in het leveren van softwareproducten en diensten voor de gezondheidzorg. Het richt zich op het creren, delen en beheren van klinische informatie binnen en tussen zorginstellingen, met open, IHE-gebaseerde oplossingen. Naast producten levert Forcare ook consultancy op het gebied van DICOM, IHE en informatiearchitectuur in de zorg. Forcare is begin 2006 opgericht door (software)experts met brede (internationale) kennis en ervaring in de ICT in de zorg en heeft als ambitie een innovatieve en leidende aanbieder van software producten voor interoperability in de zorg te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@forcare.nl of (030) 699 1930. Meer informatie kunt u vinden op www.forcare.nl.


Deel: ' Forcare en Sectra tekenen distributieovereenkomst '
Lees ook