Initiatief betaalbaar horen zonder vergoeding beleeft officile start


Eindhoven, 20110215 -- Naar schatting is ruim n miljoen Nederlanders in meer of mindere mate slechthorend. Ongeveer 200.000 mensen komen niet in aanmerking voor een vergoeding van het hoortoestel door de zorgverzekeraar. Het nieuwe initiatief Hoortotaal poogt hier iets aan te doen door het inkopen van hoortoestellen waarvan de contracten met de huidige audicins aflopen. De prijs van een dergelijk hoortoestel wordt hierdoor teruggebracht tot gemiddeld 250 euro. Na een geslaagde pilot van enkele maanden gaat Hoortotaal vanaf vandaag officiel van start.

In Nederland wordt veel gesproken over alsmaar stijgende ziektekosten en daarom zijn er veel hulpmiddelen die buiten het standaardpakket vallen of waarop gekort wordt. Voor hoortoestellen geldt dat het beste oor een minimaal verlies van 35dB moet hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen. Het gevolg is in veel gevallen dat men de kosten van een hoortoestel voor eigen rekening moet nemen. Voor veel mensen niet haalbaar, aangezien een gemiddeld hoortoestel ongeveer 1500 euro kost.

Hoortotaal levert hoortoestellen van topmerken binnen 24 uur en door heel Nederland Dit initiatief maakt het mogelijk dat slechthorenden minnen enkele uren voorzien kunnen worden van een hoortoestel. Wanneer iemand contact opneemt met Hoortotaal dan wordt een afspraak gepland bij de consument thuis. Hier volgt een kort onderzoek gevolgd door het afnemen van een audiogram. Wanneer het audiogram gemaakt is wordt het hoortoestel ingesteld en getest. Dit gebeurt direct bij de consument thuis en binnen enkele uren.

Vanaf 79,00
Hoortoestellen kunnen aangeschaft worden vanaf 79 euro inclusief het maken van een audiogram bij de slechthorende thuis. Gemiddeld liggen de prijzen van de topmerken rond de 250 euro.

Geen wachttijd
Hoortotaal heeft een goede selectie gemaakt uit de verkrijgbare hoortoestellen. De hoortoestellen van Hoortotaal zijn geruime tijd beschikbaar en uitvoerig getest. Vanzelfsprekend zijn ze allen voorzien van een CE-markering en zijn zeer eenvoudig in gebruik en bediening.

Hoortotaal is er niet om de audicien te vervangen, maar is er voor die mensen die slechthorendheid als een handicap ervaren maar op dit moment niet in aanmerking komen voor een hoortoestel.

Contact
Slechthorenden kunnen direct contact opnemen met hoortotaal via het landelijk telefoonnummer 06-22322968. Een overzicht van de meest gangbare hoortoestellen is te vinden op www.hoortotaal.nl

Hoortotaal is onderdeel van de Van Hulsteren Groep B.V.
De Van Hulsteren Groep B.V. produceert en verkoopt al bijna 10 jaar medische apparatuur voor consumentengebruik tot grote tevredenheid van ruim 15.000 Nederlandse particulieren en bedrijven die dagelijks met deze apparatuur werken.


Deel: ' Initiatief betaalbaar horen zonder vergoeding beleeft officile start '
Lees ook