Toegankelijke Fashion tijdens Downtown Activity Amsterdam Fashion Week


Eleonore De Ruuk en Br.wn Clothes presenteren nieuwe collectie

AMSTERDAM, 20090121 -- Op 26 januari 2009 zal de downtown activity van de AIFW 'Then, Now & Soon' gehouden worden. Tijdens deze door JenJenPR georganiseerde fashion show showen creatieve designers Eleonore de Ruuk en br.wn clothes hun collecties voor herfst/winter 09/10. De oorspronkelijke show begint om 16:00 in de Amsterdamse Beurs van Beurlage. Vanwege het grote aantal aanmeldingen is er gekozen voor een tweede show om 19.30. Deze is toegankelijk voor iedere geinteresseerde.

Het doel is om de fashionshow toegankelijk te maken, net als de kleding zelf.
Naast de live show zal er om 18.30 een gedeelte van de show als digitale versie te zien zijn op Second Life.

Eleonore de Ruuk heef de Ispo Brand New Style award 2008 gewonnen in Munchen.
Eleonore is kortgeleden geselecteerd door ProjektGalerie showrooms in Berlijn als een van de 25 geselecteerde designers wereldwijd voor Berlin Fashion Week 2009.
De a/w 09/10 collectie is genspireerd door kunstenaar Csar Manrique.
Capuchons, geometrische vormen, prints en het gebruik van sportieve stoffen dragen bij aan het street gevoel waarbij aan de andere kant het subtiele gebruik van elegante stoffen en vormen bijdragen aan een delicate stijl.


Melanie Brown, designer van br.wn clothes en winnaar van de Frans Molenaar prijs 2002 vertelt; De wintercollectie 2009 heet 'TWICE'. Twice gaat over de vele aspecten van een individu, de verschillende kanten die elkaar aanschouwen, de verschillende kanten die met elkaar in overleg gaan bewegen met elkaar en ademen met elkaar.


Eleonore de Ruuk - fashiondesigner die in 2004 afstudeerde aan het AMFI, startte haar eigen fashion label voor mannen en vrouwen in 2006. De jury van Ispo roemde haar vanwege haar individualistische en vernieuwende/tijdloze stijl. Het label is verkrijgbaar o.a bij Code gallery store, Blend webstore, Strijp-x conceptstore, Shopper en de webshop van het label zelf. Voor meer informatie ga naar: www.eleonorederuuk.com.


Br.wn clothes - fashionlabel dat is opgezet in 2007 door Melanie Brown.
Br.wn clothes gaat geheel over vrouwelijkheid in een pure en realistische vormn. De kleding heeft een sexy elegantie met een twist, een speelsheid.
Meer informatie: www.brownclothes.eu


Jennifer Delano - Fashion reporter voor 360Fashion.
Organiseerde meerdere catwalks afgelopen jaar met onder andere de eerste Second/Real life show, de Oranje Catwalk en de release van Artist magazine.
Meer informatie; www.jenniferdelano.com


JenJenPR- een nieuw PR bureau gevestigd in Nederland.
Het eerste bureau dat catwalks organiseert voor haar clinten.
Meer informatie: www.jenjenpr.com


Deel: ' Toegankelijke Fashion tijdens Downtown Activity Amsterdam Fashion Week '
Lees ook