Wanneer kun je naambadges inzetten?


Hellouw, 20170220 -- Een naambadge heeft veel meer functies dan enkel de naam weergeven van de persoon die deze draagt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een identificatiemiddel vormen van de drager en zorgen ze voor een professionele uitstraling. In welke situaties en branches komt dit allemaal van pas?

Naambadges voor evenementen en beurzen

Sta je als bedrijf op een beurs, dan mogen een mooie stand, promotiematerialen en naamplaatjes niet ontbreken. Dit laatste zorgt er voor dat bezoekers gemakkelijker contact maken. Daarbij wordt een naam die geschreven staat beter herinnerd dan wanneer deze alleen gehoord wordt. Wist je ook dat uit onderzoek is gebleken dan men eerder zaken doet met iemand waarvan men de naam kent?

Ben je organisator van een evenement of beurs, dan mogen tijdens de voorbereidingen naambadges niet vergeten worden. Ook hier geldt dat bezoekers gemakkelijker met elkaar in contact komen als ze een naambadge dragen, met daarop hun naam en organisatie die ze vertegenwoordigen.  Bij terugkerende evenementen scheelt het aanzienlijk in de kosten als je herbruikbare naambadges hebt. Let hier dus op bij het kiezen van badges bij je naambadges leverancier

Naamplaatjes in de detailhandel en hotelbranche

Niet moeilijk te bedenken dat ook in branches waarin gastvrijheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan, naambadges belangrijk zijn. Ze geven medewerkers een net, verzorgd en gastvrij uiterlijk, en de mogelijkheid sneller een persoonlijke band met de klant op te bouwen. Daarnaast kunnen op naamplaatjes niet alleen naam van de medewerker en het bedrijf en een logo geprint worden, maar ook andere aanvullende relevante informatie. Hierbij kun je denken aan de afdeling van een supermarkt waarop iemand werkt, of bij een hotelmedewerker door middel van vlaggen de talen die gesproken worden. 

Herkenning en identificatie van medewerkers in de zorg

Ouderen hebben vaak te maken met fysieke ongemakken. Slechtere ogen, bijvoorbeeld door staar, is een veelvoorkomende kwaal. Of deze ouderen nu in een verzorgingstehuis wonen of nog zelfstandig, het is belangrijk dat ze medewerkers van de verpleging of zorginstelling gemakkelijk kunnen herkennen. Naast de fysieke gesteldheid kampen ouderen ook vaker met mentale achteruitgang, in de vorm van een slechter geheugen of dementie. Ook deze mensen zijn uiteraard erg gebaat bij medewerkers die een naambadge dragen. Daarnaast kan deze op gesloten afdelingen ook nog eens als identificatie dienen.

Andere bedrijven waarin naamplaatjes een verzorgde outfit van medewerkers complementeren zijn bijvoorbeeld casino’s en transportbedrijven. Naambadges zijn niet in iedere branche of functie nodig, maar mogen bij persoonlijk klantcontact niet ontbreken!


Deel: ' Wanneer kun je naambadges inzetten? '
Lees ook