zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Een eigen horeca zaak openen? 5 tips om dit een succes te maken!

Droom je er al jaren van om je eigen restaurant te openen? Wees niet bang en volg je dromen. Het is tijd om er nu echt voor te gaan. Een eigen horecazaak openen is niet niks, er komt onwijs veel bij kijken. Een goede voorbereiding is daarom onwijs van belang. Een eigen restaurant runnen moet je zeker niet onderschatten want er zijn veel zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Wel is het natuurlijk onwijs gaaf als het allemaal lukt. Lees daarom de volgende tips om van jouw droom een succes te maken!

1.   Maak een plan

Bereid je goed voor door een ondernemingsplan te schrijven. Een ondernemingsplan schrijven is een belangrijke stap bij het beginnen van een eigen onderneming. In een ondernemingsplan beschrijf je gedetailleerd je bedrijfsdoelen en benoem wat je gaat doen om ze te realiseren. Dat helpt je om ambities concreet te maken. Zo’n plan bestaat uit meerdere onderdelen waaronder een financieel plan. Een ondernemingsplan dwingt je niet alleen na te denken over je horecagelegenheid en waarom jij wilt ondernemen. Het dwingt je ook te kijken naar jezelf als ondernemer

2.              Menukaart en voorraad

Zorg voor goed voorraadbeheer. Bij een restaurant hoort natuurlijk ook een goede menukaart waarbij verschillende voedingsmiddelen nodig zijn. Zorg dat je helder helpt wat je precies gaat serveren aan de gasten, waar je dit gaat inkopen en welke aantallen je gaat inkopen. Belangrijk is dat alles van goede kwaliteit is, gasten komen immers om heerlijk te dineren. Natuurlijk dragen meerdere aspecten bij aan het succes van een restaurant, maar uiteindelijk gaat het om de gerechten die er geserveerd worden. 

3.              Geschikte locatie

Als je een restaurant wil gaan openen heb je natuurlijk een pand nodig. De locatie is onwijs belangrijk voor een horeca gelegenheid. Is er een terras bij de locatie? Gemakkelijk te bereiken? En hoeveel moet je investeren? Houd rekening met deze zaken en zorg dat het pand aan jouw eisen voldoet.

4.              Leer van andere horecaondernemers

Elk restaurant kent mindere periodes, maar dat delen slechts weinig horecaondernemers met elkaar. Ga eropuit, raak in gesprek en leer van fouten en succes van andere ondernemers.. Ga eens op zoek naar ervaren ondernemers in jouw regio en vraag wat zij van al die jaren hebben geleerd. 

5.              Vind geschikt personeel

Personeel is heel belangrijk in de horeca. Neem personeel aan die met je mee wil groeien in de organisatie en wellicht creëert de groei van jouw onderneming ook wel mooie kansen voor de persoonlijke groei van jouw personeel. Je kunt een vacature plaatsen om de geschikte kandidaat te vinden. Personeel gezocht met spoed? Ga dan even voor een freelance horecatijger die jouw zaak uit de brand kan helpen.

Populair