Colt produceert en verscheept datacenter van 500 m2 naar IJsland

Verne Global opent haar deuren, het eerste bedrijfskritieke datacenter zonder uitstoot ter wereld wordt in minder dan vier maanden geproduceerd en opgebouwd.

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110927 --

Colt, Europa's marktleider op het gebied van information delivery platforms, heeft vandaag bekendgemaakt dat Verne Global, een ontwikkelaar en operator van datacenters, het modulaire datacenter van Colt heeft gekozen voor haar duurzame, dual-source energiefaciliteit in IJsland. Dit is het eerste bedrijfskritieke datacenter zonder uitstoot ter wereld dat in minder dan vier maanden zal worden geproduceerd en opgebouwd.

Colt heeft in het Verenigd Koninkrijk een datacenter van 500 m2 gebouwd, dat begin volgende maand zal worden verhuisd naar Keflavik in IJsland. In totaal worden er 37 modules verscheept en vervolgens binnen enkele weken weer geassembleerd op het datacenterterrein van Verne Global.

“In dit zeer interessante project komt de transformatie van de branche duidelijk naar voren”, aldus Chris Ingle, Associate Vice President bij IDC. “De locatie van Verne Global in IJsland en de duurzame, dual-source energie maken een combinatie van duurzaamheid en kostentransparantie mogelijk. Colt's aanpak voor het bouwen van datacenters maakt het mogelijk om ruimtes snel en flexibel optimaal te benutten. De mogelijkheid een traditioneel datacenter efficiënter te maken, levert een aanzienlijk marktvoordeel op.”

“Dankzij de samenwerking met Colt beschikken we over een op maat gebouwde faciliteit die nog voor eind 2011 in gebruik zal worden genomen. Dit is in lijn met ons doel om 's werelds eerste datacenter op duurzame, dual-source energie te worden", zegt Jeff Monroe, CEO bij Verne Global. “De vraag naar collocatieservices is groot en we waren op zoek naar een partner die ons kon voorzien van een veelzijdige, flexibele datacenterruimte die kon worden geconfigureerd volgens onze technische vereisten”, voegt Dhr. Monroe toe. “Dankzij de modulaire benadering van Colt kunnen we het ontwerpproces stroomlijnen. Het in de fabriek gecontroleerde fabricageproces van Colt zorgt er voor dat we zeker zijn van kwaliteit. Deze benadering maakt het voor Verne Global tevens mogelijk de capaciteit snel te vergroten en zodoende snel in te springen op de vraag.”

De datacenterfaciliteiten van Verne Global hebben een strategische ligging, waardoor klanten profiteren van de unieke IJslandse energiebronnen: 100% aardwarmte en waterkracht. Colt heeft haar modulaire ontwerp speciaal aangepast aan het gematigde klimaat van IJsland, zodat de lucht het hele jaar door gratis wordt gekoeld met verse lucht.

“We werken voortdurend aan de verbetering van ons modulaire ontwerp, om het voor onze klanten mogelijk te maken zo efficiënt mogelijk te werken, ongeacht de locatie of omgevingsomstandigheden.

We kunnen onze datacenters bijna overal ter wereld leveren,” aldus Bernard Geoghegan, Executive Vice President bij Colt Data Centre Services. “Het maatwerk dat we voor Verne Global hebben geleverd, toont aan hoe flexibel we op de wensen van onze klanten kunnen inspringen. Maar wat nog belangrijker is: we kunnen dit snel doen – in minder dan vier maanden. Hierin onderscheiden we ons echt van de concurrentie.”

Ga naar https://tomorrowsdatacentre.com/ voor meer informatie over de voortgang en de bouw van het datacenter

EINDE

Modulaire datacenters van Colt:

  • Maken het opzetten van een uiterst flexibele, volledig operationele datacenterhal in minder dan vier maanden mogelijk
  • Zijn beschikbaar voor ruimten van 125 m2, 250 m2 of 375 m2, of als combinatie van een of meerdere van deze modellen met het standaardmodel van 500 m2
  • Zijn zeer flexibel en kunnen worden aangepast aan allerlei klantspecifieke vereisten
  • Zijn geschikt voor locaties van Colt en voor klantlocaties
  • Hebben een innovatief ontwerp dat in 2010 is bekroond met een Datacentre Leaders’ Award

Ga voor meer informatie over datacenterservices van Colt naar www.colt.net/dcs. U kunt ook onze video's op www.youtube/com/ColtTechnology bekijken.

Over Verne Global

Verne Global bezit en beheert datacenterfaciliteiten in Keflavik, IJsland, met zowel collocatie- als maatwerkmogelijkheden voor besluitvormers op het gebied van datacenters. Verne Global bedient kleine en grote klanten met sterk uiteenlopende energiebehoeften. De datacenterfaciliteiten worden van stroom voorzien door duurzame, dual-source energiebronnen (aardwarmte en waterkracht) en helpen bedrijven wereldwijd om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Via verschillende snelle kabelverbindingen staat het bedrijf in contact met het Europese vasteland en met de Verenigde Staten. . Via verschillende snelle kabelverbindingen staat het bedrijf in contact met het Europese vasteland en met de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Verne Global bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. De leiding van het bedrijf is in handen van een ervaren team dat aantoonbare successen heeft behaald op het gebied van datacenters. Ga voor meer informatie naar www.verneglobal.com

Over Colt

Colt is het meest vooraanstaande information delivery platform van Europa. Het stelt klanten in staat hun vitale bedrijfsinformatie te verspreiden, te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is een toonaangevend leverancier van geïntegreerde computer- en netwerkservice voor grote en middelgrote ondernemingen, evenals wholesale klanten, en beheert een netwerk van 35.000 km dat zich uitstrekt over 21 landen en 18.000 gebouwen in 38 belangrijke Europese steden van een directe glasvezelverbinding voorziet, en daarnaast ook nog eens 19 datacenters in eigen beheer omvat. Colt Data Centre Services biedt sinds 2010 innovatieve, hoogwaardige en energie-efficiënte modulaire datacenters die snel kunnen worden geïmplementeerd.

Colt is genoteerd aan de beurs van Londen (COLT). Informatie over Colt en de services van Colt is beschikbaar op www.colt.net.

CONTACT:
Weber Shandwick Netherlands
Aafke Hofman
Tél : + 31 703 121 070
E-mails : AHofman@webershandwick.com
of
Colt
Bregje Dellepoort
Tél. : +31 0 20 888 2305

E-mail : Bregje.Dellepoort@colt.net

Ticker_symbol LSE:COLT

Deel: ' Colt produceert en verscheept datacenter van 500 m2 naar IJsland '


Lees ook