Valuas Zorggroep en Het Behouden Huis gaan de krachten bundelen


Twee organisaties in de particuliere ouderenzorg gaan samenwerken om kennis en ervaring te bundelen en op deze wijze de kwaliteit van de zorg voor hun bewoners te kunnen optimaliseren.

LAREN (NH) / ZEIST, 20150513 -- Valuas Zorggroep uit Laren gaat intensief samenwerken met branchegenoot Het Behouden Huis, beheerder van Villa Pavia en Villa Blanda te Zeist. Valuas Zorggroep is eigenaar van Boarnsterhim State in Aldeboarn (Fr.), een particuliere woonzorgexploitatie voor ouderen en is tevens bij diverse initiatieven in de ouderenzorg in Nederland actief als partner en adviseur.

De samenwerking tussen Valuas en Het Behouden Huis vindt plaats in de vorm van een fusie en heeft als primair oogmerk om de dienstverlening aan de bewoners van de zorgvilla’s voortdurend te kunnen blijven verbeteren. Door de fusie kunnen beide organisaties kennis en ervaring uitwisselen, bepaalde functies centraliseren en zich profileren als een gezamenlijke partij voor andere woonzorgvoorzieningen. Valuas en Het Behouden Huis verwachten door de samenwerking zowel schaal- als efficiencyvoordelen te behalen, waardoor de kwaliteit van dienstverlening verder kan toenemen.

Marijke van der Does, directeur Het Behouden Huis, licht toe: “Door deze samenwerking kunnen wij onze bewoners nog meer welzijn en comfort bieden en kunnen wij nog beter inspelen op de steeds wijzigende regelgeving in onze branche. Met Valuas vergroten wij onze draagkracht en kunnen we op deze wijze onze organisatie naar de toekomst toe verder ontwikkelen ”.

Erik van den Boom van Valuas Zorggroep, vult aan: “Het Behouden Huis is voor velen een voorbeeld in de sector omdat zij het welzijn van de bewoners volledig centraal stelt. Wij zijn bevoorrecht dat wij onze ervaring met elkaar kunnen gaan delen en samen met hen de  particuliere ouderenzorg in Nederland verder kunnen ontwikkelen.

Valuas en Het Behouden Huis willen in de komende jaren hun zorgverlening uitbreiden door het aangaan van soortgelijke samenwerkingen met andere aanbieders in de markt.

Over Valuas Zorggroep

Valuas Zorggroep is in 2013 opgericht nadat zij de zorgexploitatie van DomestiCare Boarnsterhim State in dat jaar heeft overgenomen. Boarnsterhimstate is een zorgboerderij in Aldeboarn (Friesland) waar zowel ouderen wonen met een somatische aandoening als met beginnend geheugenverlies. Boarnsterhim State heeft 15 zorgappartementen en 4 zorghotelkamers.

https://www.boarnsterhimstate.nl

https://www.Valuaszorggroep.nl

Over Het Behouden Huis

Sinds 2005 is Het Behouden Huis actief in de dienstverlening van particuliere ouderenzorg in Villa Pavia in Zeist. In 2012 is daar Villa Blanda, eveneens in Zeist gevestigd, aan toegevoegd. Villa Blanda is vooral bestemd voor bewoners met cognitieve stoornissen, meestal als gevolg van een vorm van dementie, terwijl Villa Pavia zich meer richt op de  ouderen met somatische aandoeningen. Beide villa’s omvatten 15 zorgstudio’s die niet alleen geschikt zijn voor vaste bewoning, maar ook een zorghotelfunctie hebben.

https://www.hetbehoudenhuis.org


Deel: ' Valuas Zorggroep en Het Behouden Huis gaan de krachten bundelen '
Lees ook