Eerstgenoteerde aan Nxchange haalt ruim EUR 3 miljoen op


Nxchange is de nieuwe generatie effectenbeurs voor directe handel in effecten tussen bedrijven en beleggers en opereert onder vergunning van de Minister van Financiën als gereglementeerde markt

AMSTERDAM, 20160523 -- Fastned haalt ruim EUR 3 miljoen op via nieuwe effectenbeurs Nxchange, de eerste pan-Europese beurs waarop bedrijven via de eigen website kapitaal kunnen aantrekken binnen hun eigen netwerk en communities. Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, is de eerste organisatie die via Nxchange in staat is gebleken een aanzienlijk bedrag zonder tussenkomst van bank of broker bij haar eigen achterban op te halen.

Zowel via het centrale handelsplatform van Nxchange als op haar  eigen website kon Fastned haar netwerk uitnodigen deel te nemen aan de emissie. Hiermee krijgt de community rondom Fastned de kans om direct te beleggen én te handelen via een gereguleerd platform. Binnen vijf weken tijd zijn beleggers massaal ingestapt en ook de secundaire markt kwam meteen goed op gang.

De opbrengst van de emissie zal door Fastned worden aangewend voor de financiering van nieuwe laadstations in Nederland en verdere expansie naar Europa. Fastned speelt in op de snel groeiende markt voor elektrische auto’s en ambieert een pan-Europees netwerk van snellaadstations in 2020, waar auto’s van alle merken kunnen laden.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “We hebben de afgelopen weken kunnen constateren dat het platform van Nxchange voor ons werkt zoals we hadden gehoopt. Beleggers, die veelal uit ons eigen netwerk komen, vinden nu zelf hun weg naar een belegging in Fastned en hebben zich via het Nxchange platform kunnen verenigen in een actieve community.”

Marleen Evertsz, CEO van Nxchange: “Het stemt ons heel tevreden dat ons white label beursplatform voor Fastned een mooi resultaat heeft opgeleverd. Met hun notering aan Nxchange staat Fastned dichter bij haar beleggers en is zij minder afhankelijk geworden van traditionele financiële dienstverleners. We verwachten spoedig nieuwe noteringen aan Nxchange aan te kunnen aankondigen.”


Deel: ' Eerstgenoteerde aan Nxchange haalt ruim EUR 3 miljoen op '
Lees ook