Eppendorf AG internationaal aan de slag met STEP


Hamburgse Life Science-specialist kiest voor PIM/MDM-platform van Stibo Systems

HAMBURG, 20111103 -- Stibo Systems, het bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen en technologie voor het beheren van strategische informatie, maakte vandaag bekend dat de firma Eppendorf AG uit Hamburg heeft gekozen voor het STEP platform van Stibo Systems om alle strategische informatie over zijn meer dan 5.000 producten centraal te regelen. Medewerkers uit de hele wereld kunnen de gegevens bewerken vanuit één centrale informatiebron.

Eppendorf is een biotechnologisch bedrijf dat systemen ontwikkelt, produceert en verkoopt die in laboratoria over de hele wereld worden gebruikt. Het assortiment bestaat onder andere uit pipetten, centrifuges, apparatuur voor DNA-vermenigvuldiging en systemen voor celmanipulatie.

Of het nu gaat om pipetten, centrifuges of ultra-diepvriesapparatuur, de producten van Eppendorf zijn in vrijwel ieder laboratorium te vinden. Wereldwijd heeft het in 1945 opgerichte bedrijf ongeveer 2.600 medewerkers bij dochtermaatschappijen in 22 landen. Klanten zijn actief op het gebied van Life Science, in de farmacologische sector en in biotechnologische onderzoeksinstellingen. Zij kunnen de producten van Eppendorf uitzoeken in de catalogus die in tien talen verschijnt, of op het internet. Vervolgens kunnen ze de producten via de groothandel of direct in de webshop kopen.

Om de productcommunicatie zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen, besloot Eppendorf vorig jaar om het PIM/MDM-systeem STEP van Stibo Systems aan te schaffen voor het beheren van strategisch beeldmateriaal.

Frank Thormählen, hoofd van de afdeling Technical Writing, is projectleider voor het PIM-project. Hij licht de keuze toe: “In onze sector gaat het om absolute nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De onderzoeksmethoden en -mogelijkheden in de universitaire en commerciële onderzoeksinstellingen veranderen tegenwoordig heel erg snel. Wij reageren daarop met het ontwikkelen van innovatieve apparatuur, systemen en materialen. De marktintroductie en verkoop daarvan stelt zeer hoge eisen aan onze productcommunicatie.”

Op dit moment gebruikt Eppendorf het STEP-systeem als centrale beelddatabank. Hiervoor zijn ongeveer 3.000 afbeeldingen van verschillende opslagmedia, zoals cd's en dvd's, uit CRM-systemen, Excel-tabellen en PowerPoint-presentaties, bij elkaar gebracht. STEP dient nu als betrouwbare, actuele en van overal toegankelijke bron voor de beeldgegevens. Ruim honderd medewerkers van de IT- en marketingafdeling en het productmanagement van vestigingen over de hele wereld hebben via een webapplicatie veilig toegang tot het STEP-systeem. In de volgende fase zullen de beelden worden aangevuld met alle andere productinformatie zodat ook de meertalige webshop, het internet en de catalogusproductie van gegevens uit STEP worden voorzien.

Manfred Heckt, algemeen directeur van Stibo Systems Duitsland, vertelt: “Internationaal groeiende bedrijven als Eppendorf moeten hun strategische informatie zo beheren dat ze hun producten heel flexibel en snel op de markt kunnen brengen. Anders stapelen de fouten en zwakten in de productgegevens zich op. Juist als er veel talen en landgebonden aanpassingen mee gemoeid zijn, is STEP heel geschikt om alle verkoopkanalen van accurate gegevens te voorzien.”


Over Stibo Systems
Stibo Systems is wereldleider op het gebied van Strategic Information Management. Stibo Systems’ oplossing STEP is een flexibel platform, dat bedrijven de mogelijkheid biedt om strategische informatie te beheren door middel van een geïntegreerd proces. De oplossing combineert strategische informatie (MDM) met productinformatie (PIM), waardoor er één centrale bron voor alle productinformatie voorhanden is voor alle afdelingen in een bedrijf. Stibo Systems is onderdeel van Stibo A/S – opgericht in 1794. Referenties: GE, Sears, Siemens, Sony, B&Q, Screwfix, Fujitsu, Thule, Target, Thomas Cook, VWR, Wolseley, Würth en vele andere internationale bedrijven. Nederlandse klanten o.a.: bol.com, Overtoom, IGOpost, Thomas Cook Benelux, Office Depot.


Deel: ' Eppendorf AG internationaal aan de slag met STEP '
Lees ook