Nordson wint 2010 Duitse prijs voor verpakkingen op FachPack International Trade Fair

ERKRATH, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20101008 --

De MiniBlue® II adhesieve applicator van de Nordson Corporation (Nasdaq: NDSN) heeft onlangs de 33ste Duitse jaarlijkse prijs voor verpakkingen gewonnen op de FachPack Trade Fair in Nüremberg, Duitsland.

De compacte, hoge snelheid, pneumatische heet-smelting adhesieve applicator die in maart 2010 wereldwijd op de markt is gebracht, behaalde de eerste plaats in de prestigieuze categorie van uitvindingsapparatuur.

Deze MiniBlue II applicator werd uitgekozen door een panel van 14 experts in de verpakkingsindustrie en van de nationale handelsorganisatie, gebaseerd op criteria van economische impact op het productieproces, duurzaamheid, techniekvernieuwing, gebruikersvriendelijkheid, veiligheid en ontwerpesthetiek.

De jury legde een verklaring af met de volgende uitleg, “Nordson heeft unieke vernieuwingen geïmplementeerd die de heet-smeltingtechnologie en verder de voordelen van heet-smeltingverpakkingen promoten. Hier wordt nu de voorkeur aan gegeven ten opzichte van de vroegere dispensers en alternatieve vormen van lijmen en afdichten. Op specifieke wijze hebben deze een duidelijk grotere precisie van toepassing en verdelingssnelheid, zodat het verpakken veel efficiënter wordt met hogere lijnsnelheden en minder overschotten. De gepatenteerde afdichtingstechnologie, ook die waarvoor patenten zijn aangevraagd, levert een langere werkingsduur en staat langere onderhoudsperiodes toe. Hierdoor wordt de kleefdistributie productiever en gebruikersvriendelijker.”

Onder het motto Pak de toekomst in! werden door het Duitse Packaging Institute (dvi) in totaal 22 nieuwe ontwikkelingen in 7 categorieën op de 2010 Nüremberg trade show lofgeprezen.

De German Packaging Awards wedstrijd, die in de jaren 60 is gestart, staat open voor internationale en nationale fabrikanten, ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers van vernieuwende verpakkingsoplossingen. Deze stimuleert de creativiteit en vernieuwing voor nieuwe en reeds gevestigde bedrijven. Alleen die producten kunnen worden ingeschreven en in aanmerking voor prijzen komen, als deze technologische vernieuwing en functionaliteit tonen met een positieve impact op de toekomst van de verpakkingsindustrie. Tevens moeten deze nieuwe standaarden bepalen. De event wordt gehouden onder auspiciën van de Duitse federale minister van economie en technologie, Rainer Brüderle.

De prijswinnaars worden gekwalificeerd voor de WorldStar wedstrijd die door de World Packaging Organisation (WPO) wordt gesponsord.

Nordson Corporation is één van ´s werelds toonaangevende producenten van precisie-spuitapparatuur voor de toepassing van lijmen, afdichtingen, coatings en andere materialen voor een uitgebreid assortiment van consumenten- en industriële producten tijdens het productieproces. Het bedrijf vervaardigt ook apparatuur voor het testen en de inspectie van electronische componenten en op de technologie gebaseerde systemen in de processen van verharding en oppervlaktebehandeling. Nordson heeft zijn hoofdkantoor in Westlake, Ohio, en voert directe activiteiten en verkoopondersteuning uit in meer dan 30 landen.

# # #

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Nordson Corporation
Europa:
Stephan Schoner, +49 2 11 92 05 137
stephan.schoner@nordson.com
of
Noord-Amerika:
Dave Grgetic, ++ 770 497 3715

dgrgetic@nordson.com

Ticker_symbol NASDAQ:NDSN

Deel: ' Nordson wint prijs op FachPack International Trade Fair in Nüremberg '
Lees ook