Het bedrijf streeft ernaar minstens 10% van het aandeel essentiële octrooien voor LTE te verwerven tegen 2012

Het bedrijf streeft ernaar minstens 10% van het aandeel essentiële octrooien voor LTE te verwerven tegen 2012

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110111 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, kondigde vandaag aan dat het nu een van de toonaangevende verkopers ter wereld is van essentiële octrooien voor LTE-normen omdat het bedrijf 235 van deze octrooien op de kop wist te tikken.

Bron: IER-onlinedatabase van ETSI

Bron: IER-onlinedatabase van ETSI

ZTE beschikt ook over een aandeel van 7% van alle essentiële octrooien voor LTE die aangemeld zijn in de onlinedatabank voor intellectuele-eigendomsrechten van het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) sedert 30november 2010. De octrooien van ZTE zijn een indicatie van zijn sterke vermogen inzake onderzoek en ontwikkeling voor LTE.

Dit aandeel essentiële octrooien voor LTE is het resultaat van de voortdurende O&O-investeringen sinds 2004 van ZTE in LTE-verwante sleuteltechnologieën. Sedert eind 2010 diende ZTE meer dan 6 800 voorstellen in voor 3GPP waarvan er meer dan 3 900 betrekking hadden op LTE-/SAE-technologieën en goed waren voor meer dan 2 900 LTE-gerelateerde octrooiaanvragen.

Voor de toekomst streeft ZTE ernaar zijn huidige aandeel essentiële octrooien voor LTE tegen 2012 te doen toenemen van 7% tot 10%, aldus de heer Hu Jian, Vice President van ZTE. Het bedrijf zal ook meer O&O-middelen inzetten om essentiële octrooien te accumuleren en een proactieve aanpak te hanteren om 4G te verbeteren en 4G+-normen te ontwikkelen.

“Nu de essentiële octrooien voor LTE gelijkmatig verdeeld zijn over verschillende verkopers, zijn we van mening dat het nuttig is een relatief gezonde en evenwichtige omgeving voor de verlening van IER-licenties te bieden voor de ontwikkeling van de 4G-sector,” zei de heer Hu.

Hij benadrukte ook dat ZTE zich ertoe had verbonden het FRAND-principe (fair, reasonable and non-discriminatory – eerlijk, redelijk en niet-discriminerend) te volgen voor elk bedrijf dat een octrooilicentie wil kopen van ZTE Corporation. Net als bij de migratie van 3GPP-normen lijdt het geen twijfel dat ZTE meer essentiële oplossingen zal bieden voor LTE en zijn ontwikkelde normen.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve en op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen. Daarmee helpt ZTE hen bij het voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE kende in 2009 een groei van 36% tot USD 8 820,7 miljoen. ZTE spendeert 10 procent van de omzet aan onderzoek en ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatienormen. ZTE is een bedrijf dat op sociaal verantwoorde wijze zaken doet en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China en wordt openbaar verhandeld aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Meer informatie: www.zte.com.cn.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6568662&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063

Deel: ' ZTE bezit 235 essentiële octrooien voor LTE '
Lees ook