ZTE wereldwijd op tweede plaats wat betreft internationale patentaanvragen

Exponentiële groei in de afgelopen vijf jaar volgens gegevens van de WIPO

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110213 --

ZTE Corporation (“ZTE”)(H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een enorme sprong heeft gemaakt, van de 23e plaats in 2009 naar de tweede plaats in 2011, wat betreft internationale patentaanvragen. Dit blijkt uit gegevens van de World Intellectual Property Organization (WIPO). Deze sprong houdt gelijke tred met de enorme sprong in het aantal patentaanvragen in China. China bezet nu wereldwijd de vierde plaats.

Op 31 december 2010 was ZTE in het bezit van een totaal van 1863 internationale patentaanvragen, volgens de gegevens die bij de WIPO geregistreerd staan.

Uit de officiële online gegevens van de WIPO blijkt dat het aantal PCT-aanvragen (Patent Cooperation Treaty, een gebundelde procedure voor het indienen van patentaanvragen ter bescherming van uitvindingen wereldwijd) en de ranking van ZTE al vijf jaar achtereen een grote sprong hebben gemaakt. Sinds 2006, het jaar waarin ZTE voor het eerst een plaats in de top 100 van de wereldwijde PCT-ranking behaalde, is ZTE elk jaar sterk gestegen op de PTC-ranglijst: van de 52e plaats in 2007, 38e in 2008, 23 e in 2009 naar een tweede plaats in 2010. De concurrentiepositie van ZTE wereldwijd is in gelijke mate gegroeid, met een procentuele stijging van de buitenlandse inkomsten van respectievelijk 44% in 2006, 57,8% in 2007 en 60% in 2008.

Ondanks de enorme economische vertraging in de afgelopen twee jaar heeft ZTE een gestage groei gerealiseerd. De inkomsten van het bedrijf uit de belangrijkste activiteiten stegen tot RMB 70,3 miljard in 2010, een stijging van 16,69% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Xie Daxiong, EVP van ZTE verantwoordelijk voor de IPR-strategie, zegt: “Het aantal PCT-patentaanvragen is een betrouwbare indicatie van het internationale innovatievermogen en de concurrentiepositie van een bedrijf. Het is een belangrijk hulpmiddel voor Chinese technologiebedrijven om deel te kunnen nemen aan de internationale concurrentiestrijd en een sterke positie te veroveren op buitenlandse markten. ZTE hoopt de eigen IPR-kracht te kunnen blijven versterken, om uiteindelijk een toppositie te bereiken, zowel in de technologie als op de markt, door investeringen in R&D en onafhankelijke innovatie op een continue basis.”

ZTE houdt vast aan haar beleid om 10% van haar inkomen te besteden aan R&D, inclusief de ontwikkeling van een internationale patentstrategie. Zelfs tijdens de financiële crisis van de afgelopen twee jaar heeft ZTE haar uitgaven aan R&D niet verlaagd. De totale uitgaven aan R&D in deze twee jaren bedroegen RMB 13 miljard. De WIPO merkte op dat Europese en Noord-Amerikaanse landen minder goed hebben gepresteerd wat betreft patentaanvragen, als gevolg van factoren zoals de financiële crisis en het snijden in R&D-uitgaven. Het aantal internationale patentaanvragen in de V.S. en het Verenigd Koninkrijk is in de afgelopen drie jaar gedaald. Het aantal internationale patentaanvragen in China is daarentegen ondanks de economische teruggang de afgelopen twee jaar sterk gegroeid, respectievelijk met 30% en 56%. Hiermee laat China alle ander landen achter zich.

Volgens ZTE wordt de snelle stijging van het aantal internationale patentaanvragen van het bedrijf veroorzaakt door de geaccumuleerde kracht van het bedrijf op het gebied van IPR in het algemeen. Naast het aanzienlijke jaarlijkse budget voor R&D beschikt ZTE op dit moment over meer dan 30.000 ervaren onderzoekers en een full-time IPR-team die zich met R&D bezighouden. Verder beschikt het bedrijf over 15 centra voor R&D in Zweden, de V.S, Frankrijk, India, en in het Chinese Shenzhen, Shanghai en Beijing.

Gebaseerd op haar lange termijn accumulatie in de IPR-sector, heeft ZTE in totaal al meer dan 33.000 internationale patentaanvragen ingediend. Hiermee is het bedrijf een van de belangrijkste octrooihouders in de communicatiesector wereldwijd. Meer dan 90% van de patenten van het bedrijf hebben betrekking op uitvindingen, waaronder een groot aantal basispatenten met betrekking tot internationale technische normen voor communicatie, en kernpatenten met betrekking tot de belangrijkste technologieën in de communicatiesector. ZTE heeft onder meer al 235 LTE-basispatenten in de mainstream draadloze breedbandtechnologie in bezit, hetgeen neerkomt op maar liefst 7%. Hierdoor is het bedrijf een van de grootste houders van LTE-basispatenten geworden.

Bovendien heeft ZTE een groot aantal prestigieuze nationale prijzen gewonnen voor de kwaliteit van de innovaties en toepassingen van het bedrijf, waaronder drie China Patent Gold Awards, tien China Patent Excellence Awards, en vier grote prijzen voor uitvindingen in de informatie-industrie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063

Deel: ' ZTE wereldwijd tweede wat betreft internationale patentaanvragen '
Lees ook