Eindhovense Medimetrics genomineerd voor prestigieuze innovatieprijs


Eindhoven, 20140909 -- De IntelliCap van Medimetrics is genomineerd voor de Accenture Innovation Award 2014, dé innovatieprijs van Nederland. Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudige pil. Maar niets is minder waar. De IntelliCap capsule is ‘s werelds eerste en enige interactieve (medicijn)doseer- en controlesysteem in fysieke pilvorm. Een revolutie in de gezondheidszorg, waarmee kosten worden bespaard en de kwaliteit van leven van een patiënt aanzienlijk verbetert.

Zeer nauwkeurige afgifte

De Intellicap® werkt als volgt. De digitale capsule die de patiënt inslikt, vindt op natuurlijke manier zijn weg naar het maag-darmkanaal. Op afstand kan de afgifte van het medicijn worden bestuurd. Via een computer wordt bepaald op welk moment op welke plaats dit in de darm wordt vrijgegeven. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig zeer hoge concentraties van een specifiek geneesmiddel te doseren. Daarnaast bevat de capsule diverse functies die de omstandigheden in het lichaam meten en rapporteren.

Gezondheidszorg op maat

De combinatie van gecontroleerde afgifte en monitoring maakt dat medicijnen op een intelligentere en effectievere manier ontwikkeld kunnen worden. Daarmee wordt de gezondheidszorg nog beter gepersonaliseerd. Dat leidt tot daling van de kosten en met name verbetering van de therapie en de kwaliteit van leven van de patiënt. Een uniek staaltje medische innovatie dus.

Stemmen

Kijk voor meer informatie en om voor de publieksprijs te stemmen op https://innovation-awards.nl/concept/electronic-oral-drug-delivery/ Op 16 september vindt de bekendmaking van de jurytop 10 plaats. Voor de publieksprijs kan nog tot 7 november gestemd worden.

Over Medimetrics
Medimetrics is de pioneer en internationaal leider op het gebied van elektronische orale medicijnafgifte. Medimetrics Personalized Drug Delivery heeft vestigingen in Eindhoven (Nederland), Briarcliff Manor (New York, USA) en Heilbronn (Duitsland). Het bedrijf is opgericht als afsplitsing van Royal Philips. Hiermee erft het zijn rijke innovatieve en klantgerichte tradities. Tevens is Medimetrics er trots op verbonden te zijn met ZFHN Zukunftsfonds Heilbronn GmbH & Co, dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve snel bewegende technologie-bedrijven met een hoog potentieel voor de toekomst. Voor meer informatie zie www.medimetrics.com.


Deel: ' Eindhovense Medimetrics genomineerd voor prestigieuze innovatieprijs '
Lees ook