Knoworries laat zien hoe te besparen op kantoorkosten


IT-dienstverlener verhuist naar een kantoor met minder vierkante meters

Houten, 20110325 -- Door je bedrijf anders in te richten, kun je minstens 20% besparen op kantoorruimte. IT-bedrijf Knoworries laat zien dat het werkt: op 4 april 2011 verhuist de IT-specialist naar een nieuwe locatie in Houten (Utrecht), met minder vierkante meters. “In ons oude pand werden niet alle ruimtes 100% benut. Door te besparen op de overbodige meters, Door die besparing kunnen we nu een pand betrekken dat mooier en praktischer is. Het is een werkomgeving waar je inspiratie opdoet, waar goede ideeën gevoed worden.”

Het Nieuwe Werken (HNW) geeft medewerkers meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waardoor ze zelf hun taken en tijd kunnen indelen. Ze bepalen zelf wanneer en waar ze werken. “Bij ons draait het om de resultaten die je behaalt, niet om de aanwezigheid op kantoor”, zegt directeur van Knoworries Arjen van Ruiten. “Het kan dus best zijn dat een medewerker in het weekend werkt en op dinsdagmiddag besluit boodschappen te doen.” De kantoorruimte van Knoworries wordt zo meer een ontmoetingsplek van collega’s om bij te praten, in plaats van de enige plek waar gewerkt kan worden. 

Verhuizen: 20% minder kantoorruimte nodig
Doordat plaats en tijd zijn losgelaten en medewerkers overal kunnen werken, is er minder kantoorruimte nodig. Daarom verhuist Knoworries op 4 april 2011 van Nieuwegein naar de Elzenkade 1-3 in Houten, naar een kleiner en mooier pand. “De nieuwe ruimte in Houten is volledig ingericht volgens Het Nieuwe Werken. Aparte ruimtes voor online videovergadering, kleine overlegkamers, grote tafels waar mensen makkelijk kunnen samenwerken. Het kantoor heeft 20% minder vierkante meters, maar voelt door de mogelijkheden toch veel groter. En heel belangrijk: de ruimtes worden maximaal benut, ze staan zelden leeg”, vertelt Van Ruiten.

‘We laten zien hoe het werkt’
Als IT-dienstverlener is Knoworries goed voorzien van de nieuwste technieken binnen het netwerk. Van online werkplatformen en bellen via de computer, tot efficiënte online agenda’s die duidelijk laten zien waar iemand is en of hij beschikbaar is (OCS). Zo ondersteunt het netwerk de nieuwe manier van samenwerken.

Knoworries wil een voorbeeld zijn voor zijn  klanten. “Wij laten graag zien hoe Het Nieuwe Werken werkt, om zo de beste IT-oplossing te bieden. Je kunt je klanten het Nieuwe Werken wel aanraden, maar als je het niet zelf toepast blijft je IT-advies beperkt”, aldus Van Ruiten.

Rondleiding in het nieuwe pand
Benieuwd naar de nieuwe locatie en mogelijkheden van de bedrijfsruimte: kom eens langs. We geven graag een rondleiding. Ons nieuwe adres: Knoworries, Elzenkade 1-3, 3992 AD Houten. Bel: 030 – 2 66 99 99, of mail: HNW@knoworries.nl.

Over Knoworries
Knoworries is een IT-bedrijf dat netwerken levert en beheert, en adviseert in kantoorautomatisering. Knoworries is gespecialiseerd in oplossingen voor Het Nieuwe Werken. Daarbij richten ze zich vooral op het samenwerken vanachter de computer. Ze volgen de ontwikkelingen in de techniek en bewegingen in de markt op de voet.

Knoworries is in 1995 opgericht door Jeroen Komen. Inmiddels zijn er 26 enthousiaste medewerkers werkzaam. 

Knoworries


Deel: ' Knoworries laat zien hoe te besparen op kantoorkosten '
Lees ook