Sick Building Syndrome nog steeds veroorzaker te hoog ziekteverzuim


Emmeloord, 20110517 -- Het Sick Building Syndrome wordt in Nederland nog steeds onderschat als oorzaak van ziekteverzuim. Nog altijd is dit syndroom, dat kan ontstaan wanneer het binnenklimaat van een woning, kantoor of kantoorgebouw niet in orde is, één van de belangrijkste oorzaken van het ziekteverzuim bij particulieren en bedrijven. Deze conclusie wordt getrokken door de firma Meditech Europe Limited uit Emmeloord, deskundige in klimaatbeheersing. Dit syndroom, dat bestaat uit de zogenaamde gebouwgerelateerde klachten, veroorzaakt onder meer hoofdpijn, duizeligheid en concentratieverlies. Waarom werkgevers en beheerders van kantoorgebouwen dit syndroom nog steeds volkomen negeren, blijft een raadsel.

Wat is het Sick Building Syndrome exact?

Bij het Sick Building Syndrome is het binnenklimaat van een huis of kantoorgebouw niet op peil en veroorzaakt het klachten bij bewoners of werknemers. Concreet gezegd: het is te warm of te koud, te droog, het tocht teveel, het ruikt muf, de lucht is vies en bevat te weinig zuurstof en werknemers worden hierdoor ziek. De oorzaak hiervan zit ‘m vaak in slecht onderhouden airco-systemen en in verlichting die het biologisch evenwicht sterk verstoord. Ook de aanwezigheid van chemische stoffen die zijn verwerkt in bouwmaterialen hebben een slechte invloed op het binnenklimaat. Tevens bevindt zich op de werkvloer vaak een grote hoeveelheid printers en kopieermachines. Ook dit heeft, samen met de aanwezigheid van onzichtbare schimmels, bacteriën en virussen, een belastende uitwerking op de luchtkwaliteit. De laatste tijd is hierin een belangrijke en vooral negatieve rol weggelegd voor alle draadloze systemen, zoals Dect-telefoon, Wifi, mobiele telefoons enz.

De klachten als gevolg van dit syndroom

De gevolgen van het Sick Building Syndrome blijken doorgaans omvangrijker en hardnekkiger dan verwacht. Hoofdpijn, braakneigingen, concentratieverlies, duizeligheid, irritatie van ogen, keel en huid, verandering van smaak of reuk en het vertonen van prikkelbaar gedrag zijn de meest voorkomende klachten. Ook in nieuwbouw komen deze klachten te vaak voor. Meer feiten over klachten en oorzaken van het Sick Building Syndrome zijn in te zien via de link https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/26748-sick-building-syndrome-of-werkstress.html.

Joёl Hoornveld, medewerker van Meditech Europe Ltd, laat het volgende weten: Wanneer geïnteresseerden naar aanleiding van dit persbericht contact met ons opnemen, wordt een gratis locatiebezoek in het vooruitzicht gesteld. Geheel vrijblijvend checken wij dan ter plaatse, hoe het is gesteld met het binnenklimaat van het betreffende kantoorgebouw. Optimaliseren is vaak eenvoudiger dan gedacht en het levert snel resultaat.

Meditech Europe Ltd is specialist in werkplekoptimalisatie en klimaatbeheersing. Een betere werkomgeving resulteert automatisch in een lager ziekteverzuim. Vanwege haar expertise is Meditech Europe ervan overtuigd dat een optimale werkplek een betere werksfeer en een hoger rendement tot gevolg heeft. Uitgebreide informatie over een schone en gezonde werkplek is te vinden op www.meditecheurope.nl onder het kopje ‘werkplekoptimalisatie’. Op deze website staan tips vermeld die direct leiden tot een lager ziekteverzuim.

Meditech Europe Ltd


Deel: ' Sick Building Syndrome nog steeds veroorzaker te hoog ziekteverzuim '
Lees ook