DesignLink, nieuwe CAD Tool Interface van Premier Farnell, stelt elektronica design engineers in staat direct miljoenen onderdelen te vinden en te specificeren binnen hun design omgeving

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20090605 --
Premier Farnell plc (LSE:pfl), de toonaangevende multi-channel, high-service distributeur die miljoenen technici en inkopers wereldwijd ondersteunt, heeft een nieuwe webservice geïntroduceerd die een elektronische interface vormt naar belangrijke tools voor CAD (Computer Aid Design): DesignLink. Elektronica design engineers kunnen hiermee rechtstreeks vanuit hun CAD design omgeving zoeken naar onderdelen, zonder hun design omgeving ooit te hoeven verlaten.

De nieuwe koppelingsinterface werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met EMA, de ontwikkelaar van het Component Information Portal (CIP), dat een brug slaat met de OrCAD CAD-tool van Cadence. De interface stelt designers in staat gegevens van fabrikanten rechtstreeks te gebruiken in hun ontwerpschema's, zonder eerst te hoeven zoeken op internet. Ze kunnen er tevens zeker van zijn dat de onderdelen die ze gebruiken verkrijgbaar zijn. Vervolgens kunnen ze de kenmerken van de onderdelen eenvoudig importeren in de ontwerp- of lokale onderdelendatabase. De koppeling vormt een directe interface met de websites van de filialen van Premier Farnell in 40 verschillende landen en biedt toegang tot meer dan 4.000.000 artikelen van 3.500 vooraanstaande fabrikanten, compleet met gegevens en prijsinformatie in de plaatselijke taal en valuta. Dit onderbouwt de toewijding van de distributiegroep tot het verkrijgen van inzicht in de behoeften van design engineers en het leveren van baanbrekende oplossingen. De strategische weg van de groep is erop gericht de nadruk te leggen op het leveren van producten, informatie, software en diensten die beantwoorden aan de behoeften van elektronica design engineers wereldwijd. DesignLink vormt daarbij een belangrijke stap voorwaarts.

Randall Restle, Director van Global Technical Marketing, merkte op: "Deze nieuwe mogelijkheden wijzen de weg naar de toekomst van integratie in het designproces. Onze klanten zijn dezelfde als die van de CAD-leveranciers, en DesignLink zal ons in stat stellen hen beter van dienst te zijn in het beginstadium van het designproces. Alles wordt naadloos verbonden. De designer kan meteen dien welk onderdeel het beste in zijn ontwerp past door te zoeken op onderdeel of trefwoord. Vervolgens kan de designer controleren of het onderdeel direct leverbaar is, zonder dat hij de design omgeving ooit hoeft te verlaten. Onze productendatabase wordt rechtstreeks in de design omgeving geïntegreerd. We roepen ontwikkelaars van CAD-tools op met ons in contact te treden zodat we hen kunnen helpen bij het integreren van onze uitgebreide productendatabase in hun CAD-tools. Tijdens de bètatestfase hebben we gemerkt dat designers dol zijn op dit product. Het gaat beslist een doorslaggevende rol spelen bij de keuze van een CAD-tool."

Premier Farnell nodigt alle fabrikanten van CAD-tools uit om rechtstreeks contact op te nemen om te overleggen over de implementatie van de DesignLink-interface binnen hun design omgeving. De groep zal haar internationale mogelijkheden tot het uitwisselen van gegevens met een breed scala aan CAD-platforms dit jaar in hoog tempo uitbreiden en haar inspanningen om te beantwoorden aan de unieke behoeften van elektronica design engineers verbreden.

Fabrikanten van CAD-tools en elektronica design engineers kunnen een e-mail sturen naar DesignLink@premierfarnell.com voor meer informatie over deze baanbrekende ontwikkeling.

element14, een nieuwe technische portal en community voor design engineers, biedt een uniek platform voor het introduceren van nieuwe design tools en het bereiken van miljoenen elektronica design engineers van over de hele wereld. Op element14 zal binnenkort ook een serie CAD-tools voor elektronica design engineers verkrijgbaar zijn. Bezoek www.element-14.com om meer te weten te komen over deze nieuwste innovaties en uw mening te delen.

Over Premier Farnell

Premier Farnell plc (LSE:pfl) is een vooraanstaande high-service, multi-channel distributeur van elektronische en industriële producten en gespecialiseerde diensten in heel Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Azië/Oceanië. Het bedrijf bestrijkt de markt met een gedifferentieerd waardeaanbod, marketingactiviteiten van wereldklasse, een voorraad van meer dan 450.000 verschillende producten en toegang tot nog 4.000.000 andere producten van 3.500 topfabrikanten. Het bedrijf kent groepsverkopen ter waarde van £823,1 miljoen en heeft wereldwijd meer dan 4.100 medewerkers in dienst.

Ondanks de wereldomvattende schaal van haar activiteiten blijft Premier Farnell oog houden voor de individuele behoeften van elke afzonderlijke markt en blijft haar bedrijfsmodel in overeenstemming daarmee afstemmen, onder meer door op verschillende plaatsen onder verschillende merknamen handel te drijven. De belangrijkste elektronica bedrijven van de groepen zijn actief onder de naam Farnell in het Verenigd Koninkrijk, India, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, Newark in de VS, Canada en Mexico, en Premier Electronics in China en Hongkong. In Singapore, Maleisië en Brazilië handelt de groep onder de naam Farnell Newark.

Bezoek de website www.PremierFarnell.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

- Einde -

CONTACT:
Jenny Peters
Hoofd van Corporate Communication
Premier Farnell plc, en Azië
Tel: +44 (0) 207 851 4102
E-mail: jpeters@premierfarnell.com
Web: www.premierfarnell.com
of
Jonathan Roberts
Account Director
Pinnacle Marketing Communications Ltd,
Tel: +44 (0) 208 429 6540
E-mail: jonathan@pinnaclemarcom.com
Web: www.pinnaclemarcom.com
of
Janice Fleisher
PR & Communications Manager
Newark
Noord-, Midden- en Zuid-Amerika
Tel: +001 (1) 773 907 5941
E-mail: jfleisher@newark.com
Web: www.newark.com
of
Philip Crampton
Marketing Manager
Farnell
Europa
Tel: +44 (0) 113 279 0101 toestel 3433
E-mail: pcrampton@premierfarnell.com

Web: www.farnell.com

Deel: ' DesignLink nieuwe CAD Tool Interface van Premier Farnell '
Lees ook