Trendwatcher of The Year (TWOTY) Awards 2015/2016


Innoveren met visies & trends voor 2016 And Beyond

Amsterdam, 20151026 -- Vrijdag worden voor de zesde keer de TrendWatcher Of The Year Awards (TWOTY Awards) uitgereikt. Dit keer vindt het evenement plaats op de Accenture Innovation Awards in Utrecht op 30 oktober van 9-11 uur. Reserveer snel en kosteloos, want vol is vol.

Andrea Wiegman, initiator of the Trendwatcher of The Year (TWOTY) Awards
Andrea Wiegman: "Het is belangrijk meerdere visies naast elkaar te leggen"

De organisatie van de TWOTY Awards promoot dat wij onze blik op de toekomst moeten verruimen en is dus altijd op zoek naar nieuwe visies op gebied van trends en mogelijke toekomsten. De TWOTY Awards worden georganiseerd door SecondSight, een instituut waar diverse trendwatchers, trend forecasters en futuristen hun visie en kijk op de toekomst delen. Wat zal de komende jaren belangrijker worden en waarom? En welke ontwikkelingen zijn voor 2016 And Beyond relevant? Een onafhankelijke jury van communicatie- en marketingspecialisten, strategen en innovatie-experts beoordeelt de ingezonden stukken en kijkt naar welke trends en toekomstvisies relevant zijn en waarom. Op welke ontwikkelingen zouden bedrijven en overheden zich kunnen of moeten gaan richten?

Innoveren en werken aan de toekomst zijn doelen die wij steeds vaker horen. ‘Meer mensen dan ooit tevoren werken aan innovatie en dus met de toekomst’, zegt Andrea Wiegman, oprichter van de TWOTY Awards, ‘maar toch is de toekomst complexer dan zo één, twee, drie lijkt. En innoveren zonder visie of kijk op trends kan verkeerd uitpakken. Wij vinden het belangrijk om meerdere visies naast elkaar te leggen zodat mensen een eigen visie kunnen ontwikkelen.’

De genomineerden voor TWOTY1516 zijn:

- Trendwatcher of The Year - Jacqueline Wolfs, Sander Duivestein en Guido van de Wiel
- Trend Forecaster of The Year - Truus Dokter, Carlos Cuellar Brown en Yang Design
- Futurist of The Year - Rachel Armstrong en Justien Marseille 
- Upcoming Talents - Delany Boutkan, Steven van den Haak, Sanne Visser en Silvia Naber

‘Innoveren kan niet zonder visie op de toekomst’, volgens Wiegman. ‘Je moet namelijk weten wat er leeft in een bepaalde maatschappij, wil je weten waar de komende jaren aan gebouwd of gewerkt moet worden. En andersom geldt het ook: trends zijn niet veel waard als er niets mee wordt gedaan en er slechts over wordt gesproken. Nu is de tijd om praktisch met de toekomst aan de slag te gaan en visieontwikkeling aan innovatie te koppelen. Daarom presenteer ik dit jaar de TWOTY op de Accenture Innovation Awards. Natuurlijk maken we er ook een mooi feestje van. Wij vieren dat wij over toekomsten nadenken. Markt- & trendonderzoeker Klaus van den Berg draait zijn TWOTY Nu-Disco playlist. Wij starten op 30 oktober de dag met een glas bubbels om op de vele toekomsten die momenteel in de maak zijn te proosten!’

Voor meer informatie over de TWOTY’s 2015 2016, genomineerden of wil je bij de TWOTY Awards aanwezig zijn, bel of email dan met Andrea Wiegman - pers@secondsight.nl of 06 48926019.

Social media: @TWOTYs #TWOTY1516 #2016AndBeyond @SecondsightNL

Klaus van den Berg

Deel: ' Trendwatcher of The Year (TWOTY) Awards 2015/2016 '
Lees ook