Nieuw tegelconcept voor doe-het zelver


Eindhoven, 20100906 -- Saint-Gobain Weber Beamix B.V. brengt onder het merk Beamix een nieuw tegelconcept voor de doe-het-zelver op de markt. Met een primer, afdichtpakket, vijf nieuwe tegellijmen en pasta's en twee nieuwe voegcementen kan een doe-het-zelver elke tegelklus klaren. Daarnaast zijn de kilo's van de zakverpakkingen teruggebracht van 25 naar 20, wat zorgt voor meer comfort.

Universele voorbehandeling

Een tegelklus begint bij de juiste voorbehandeling van de ondergrond. Hiervoor is Beamix Universele Tegelprimer kant-en-klaar 687 uitermate geschikt. Deze primer verbetert de hechting van pasta- en poederlijmen op ieder type wand- en vloeroppervlak zoals ondergronden van gips, hout kalkzandsteen, cellenbeton, tegels, calciumsulfaat, zandcement en beton.

Simpel lijmen

Tegel op cement
Tegelen op een ondergrond van zandcement of beton is de meest bekende ondergrond. De producten die hiervoor in het concept zijn opgenomen zijn de Beamix Tegellijm 605 - Tegel op cement en Beamix Tegelpasta 674 - Tegel op cement. Beamix Tegellijm 605 is uitermate geschikt is voor het verlijmen van wand- en vloertegels tot maximaal 30 x 30 cm. Beamix Tegelpasta 674 is ideaal voor het verlijmen van wandtegels.

Tegel op tegel
Voor het verlijmen van tegel op tegel zijn de Beamix Tegellijm 606 - Tegel op tegel, voor het verlijmen van wand- en vloertegels tot maximaal 30 x 30 cm en de Beamix Tegelpasta 676 - Tegel op tegel, voor het verlijmen van wandtegels, ideale producten voor de doe-het-zelver.

Tegel op stuc & cellenbeton
Cellenbeton komt regelmatig voor in de badkamer. Het vormt, net als de gestucte wanden, een prettige ondergrond om te tegelen. Beamix Tegellijm 607 - Tegel op Stuc & cellenbeton en Beamix Tegelpasta 678 - Tegel op stuc & cellenbeton zorgen ervoor dat ook deze ondergronden strak betegeld kunnen worden. Daarnaast is speciaal voor het waterdicht maken van ondergronden en hoekaansluitingen die betegeld moeten worden in natte ruimtes het Beamix Afdichtpakket 680 in het concept opgenomen. Het Beamix Afdichtpakket 680 bestaat uit 5 kg afdichtpasta, 12 meter afdichtband en een blokkwast en is voor het waterdicht maken van horizontale en verticale hoekaansluitingen, vochtgevoelige ondergronden en leidingdoorvoeren/ afvoerputjes

Tegel op gipsplaten & hout
Gipsplaten en hout kunnen betegeld worden. Handig voor de wand op zolder of tegen de wand van het hangtoilet. Ook gecombineerde materialen, zoals een parketvloer die overgaat in de tegelvloer van de serre, worden tegenwoordig veel toegepast. Speciaal voor deze toepassingen is de Beamix Tegellijm 608 - Tegel op gipsplaten & hout ontwikkeld. Deze tegellijm is voor het verlijmen van wand- en vloertegels tot maximaal 30 x 30 cm.

Groot formaat tegels en vloerverwarming
Bij vloertegels zijn grote formaten de standaard. Daarnaast worden steeds meer huizen voorzien van een vloerverwarming. Voor deze toepassingen is de Beamix Tegellijm 609 - Groot formaat tegels en vloerverwarming uitermate geschikt.

Simpel voegen

Om het tegelconcept compleet te maken zijn er ook twee nieuwe tegelvoegen aan het assortiment toegevoegd. De Beamix Tegelvoeg 625 - Basistoepassingen is een voegmiddel voor het voegen van tegelwerk op wand en vloer met voegbreedtes van 1 tot 6 mm en is verkrijgbaar in de kleuren wit, lichtgrijs, roomwit, grijs en beige. Speciaal voor natte ruimtes is de Beamix Tegelvoeg Natte ruimtes 635 - Vuil- en schimmelwerend ontwikkeld. Dit is een waterdicht voegmiddel voor het voegen van tegelwerk op wand en vloer (op alle ondergronden) met voegbreedtes van 2 tot 20 mm. Beamix Tegelvoeg Natte ruimtes 635 is verkrijgbaar in de kleuren wit, lichtgrijs, grijs en antraciet.

Over Saint-Gobain Weber Beamix B.V.

Saint-Gobain Weber Beamix B.V., onderdeel van Saint-Gobain Weber, ontwikkelt, produceert en levert premix mortelproducten en verwerkingssystemen voor de woning- & utiliteitsbouw, de industrie en de civiele bouw. Naast de bekende geelgroene bulksilo's op de bouwplaatsen levert Saint-Gobain Weber Beamix B.V. producten onder de merken Weber, Beamix en Metzger in verpakte vorm via de bouwmaterialenhandel en onder het merk Beamix in de "Doe het Zelf''. Saint-Gobain Weber Beamix B.V. heeft vestigingen in Eindhoven (HK), Amsterdam en Rotterdam.


Deel: ' Nieuw tegelconcept voor doe-het zelver '
Lees ook