De naam is veranderd, de inhoud blijft roze


ARNHEM, 20100204 -- Door een rechterlijke beslissing is per 1 februari 2010 de merknaam Regividerm zalf vervangen door Mavena B12 zalf*. Het medisch hulpmiddel dat sinds november 2009 in Nederland verkrijgbaar is, zal met de nieuwe merknaam vanaf 9 maart beschikbaar zijn via de apotheek en groothandel.

Een rechtbank in Mnchen heeft Regeneratio Pharma GmbH en Mavena Health Care AG verboden, de naam "Regividerm" voor de door Regeneratio Pharma GmbH geproduceerde en door Mavena Health Care AG verkochte vitamine B12 zalf, na 1 februari 2010 nog te gebruiken. Dit verbod werd van kracht na een klacht van een Duits bedrijf. Dit bedrijf claimde, dat de merknaam Regividerm teveel lijkt op een product uit hun cosmetische lijn, dat al langer op de markt is. De rechtbank heeft de eiser in het gelijk gesteld.

Dit houdt in dat vanaf 1 februari 2010 de vitamine B12 zalf niet langer onder de naam Regividerm verkocht zal worden, maar onder de naam: Mavena B12. De Nederlandse distributeur wijst erop dat groothandels en apotheken, die op dat moment nog Regividerm in voorraad hebben, dit n 1 februari 2010 kunnen blijven verkopen.

Over Mavena B12 zalf
Mavena B12 zalf is een medisch hulpmiddel voor uitwendige toepassing bij Psoriasis en Atopische Dermatitis. De zalf is ontwikkeld voor lichte tot middelzware Psoriasis en Eczeem [Atopische Dermatitis]. Mavena B12 zalf is de enige uitwendige behandeling voor de huid in een therapeutische dosis, die het werkzame bestanddeel Cyanocobalamin (vitamine B12) bevat. Het medisch hulpmiddel is door de EU goedgekeurd als Medical Device Class II A.

Over Mavena Health Care
Mavena Health Care Benelux BV heeft haar kantoor in Arnhem en is onderdeel van Mavena Health Care AG, een Zwitsers Health Care bedrijf met als thuisbasis Baden. Buiten het product Mavena B12 biedt het bedrijf een uitgebreide reeks huidverzorgingsproducten aan voor Psoriasis en Atopische Dermatitis patinten. Ook produceert en levert zij Dermasan badinstallaties voor Balneo Fototherapie. In Duitsland (Halle) en de USA (Chicago) zijn dagbehandelingklinieken opgezet door Mavena Health Care AG.

Distributie Benelux Mavena Health Care Benelux B.V.
Postbus 4116
6803 CE Arnhem (NL)


Deel: ' Mavena B12 zalf De naam is veranderd, de inhoud blijft roze '
Lees ook