Vibel Nederland, de andere kinderkamer, is nu een virtueel succes onder de naam Rosalo


Internet brengt interieuradviseurs succes na sluiting van de showroom

HUISSEN, 20110210 -- Met de naamsverandering van Vibel Nederland naar Rosalo beklinken Robin en Roelfien Wijnbergen de geslaagde omvorming van hun stenen winkel in Arnhem naar een Europees virtueel bedrijf voor interieuradvies, ontwerp en styling. Na het sluiten van de showroom in Arnhem vinden Robin en Roelfien hun klanten nu via www.rosalo.nl tot zelfs in Belgi, Engeland en Duitsland.

Vanuit hun woonplaats Huissen reizen de interieuradviseurs nu al regelmatig naar het Gooi, naar Almere, Alkmaar, Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal, Katwijk, Noordwijk, Zoetermeer, Wassenaar, Den Haag, Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch en natuurlijk Arnhem waar ze 17 jaar geleden hun winkel voor ontwerp en verkoop van kinderkamers op maat begonnen. De stenen winkel was een franchise met Vibel. De Vibel kinderkamers waren voor die tijd heel bijzonder omdat ze bedacht werden vanuit de kinderen zelf en op maat ontworpen konden worden.

Na een verhuizing in 2008 van de Kerkstraat naar de Koningstraat in Arnhem werd de zaak overvallen door de recessie en vorig jaar april gesloten. Robin en Roelfien besloten van de nood een deugd te maken en zetten hun werk voort vanuit huis. Omdat de Vibel franchiseformule op virtuele winkels niet van toepassing is, moest de nieuwe naam worden bedacht. Maar ook Rosalo staat nog steeds achter het Vibel-concept omdat het zich zo goed laat aanpassen aan de wensen van het kind en met de leeftijd meegroeit. Tot op de dag van vandaag is Vibel l'architect de l'enfant, bijzonder, fantasie- en kleurrijk, anders dan anderen.

"Het thuis bezoeken van de klant blijkt vele voordelen te bieden", verklaart Robin het onverwachte succes. "Klanten vinden het erg prettig want het bespaart hen tijd en ze vragen nu niet alleen advies voor de kinderkamer maar voor het hele interieur, meubels, gordijnen tot en met het behang." Prettig voor de klant is ook dat alle mogelijkheden in de eigen omgeving besproken kunnen worden en de adviseur ervaart zelf de sfeer van het huis en de leefstijl van de klant. En het is uitermate handig dat Robin en Roelfien nu zelf de maten kunnen opnemen en rechtstreeks in de computer kunnen invoeren.

Rosalo werkt met exclusieve stoffen en behang zoals van Designers Guild, Casadeco en Elites. Een bezoek op afspraak aan de showroom van Designers Guild in Amsterdam behoort uiteraard tot de mogelijkheden. De website www.rosalo.nlontwikkelt zich tot een webwinkel voor exclusief meubilair en accessoires als verlichting, bedlinnen, carpets, behang, gordijnstof.

[Foto: VIBEL Kinderkamer Robinson]
Fotobijschrift: Waan je op Robinson EilandDeel: ' De Vibel kinderkamer is nu een virtueel succes onder de naam Rosalo '
Lees ook