Urben Schoester Schoonmaker van het Jaar 2008


AMSTERDAM, 20081106 -- Urben Schoester (35) uit Tegelen, werkzaam Hago, is gekozen tot Schoonmaker van het Jaar 2008. Dit is bekendgemaakt in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De winnaar ontving de prijs - een kristallen bokaal - uit handen van Debby van Lissum van GOM, Schoonmaakster van het Jaar 2007, en Olympisch kampioen Maarten van der Weijden.

Aanvankelijk via een uitzendbureau werkt Urben inmiddels 9 jaar in de schoonmaak, nu namens Hago onder meer bij Vostermans Alu Foundries, een aluminiumgieterij. De productiemedewerkers voeren hier vervuilend werk uit, waarbij ze vaak onder de olie en smeer komen te zitten. Dat is de sanitaire ruimte aan te zien. Een dagelijkse uitdaging voor Urben om alles weer schoon te krijgen. Leuk aspect van het vak vindt hij dat je met veel verschillende mensen te maken krijgt. Zo maakt Urben ook een bankgebouw schoon. Zijn motto: door rechtstreekse contacten met je klant voorkom je klachten.
De jury: `Zijn zelfstandige wijze van werken in totaal verschillende omgevingen met eveneens totaal verschillende gebruikers en zijn vermogen om opdrachtgevers tevreden te houden, hebben er mede toe geleid dat de jury besloten heeft Urben uit te roepen tot Schoonmaker van het Jaar. Ook dankzij zijn bewuste keuze voor een baan in de schoonmaak, is hij een uitstekende ambassadeur voor het vak.'

Er waren naast Urben vier schoonmaaksters in de race voor de titel Schoonmaker of Schoonmaakster van het Jaar: Amina Ben Lahcene El Bouanani uit Breda (Stoffels Cleaning), Fatima El Yousoufi uit Rotterdam (EW), Grisel Lopez Bombalier uit Amsterdam (Hotel Operational Services) en Gonnie van Maanen uit Arnhem (Schoonmaakbedrijf Willems).

De Golden Service Awards bekronen opmerkelijke prestaties in de schoonmaakbranche en willen een bijdrage leveren aan het kwaliteitsbewustzijn binnen en het imago van de branche. Naast tweejaarlijkse onderscheidingen voor onder meer de best schoongemaakte projecten in diverse categorien, is er jaarlijks een award voor uitzonderlijke individuele prestaties: de "Schoonmaker/schoonmaakster van het Jaar". Kandidaten worden aangemeld door schoonmaakbedrijven en eigen schoonmaak-diensten van organisaties en bedrijven. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Tijdens een eerste juryronde bepaalt de jury welke inzendingen in aanmerking komen voor de finale. Deze finalisten krijgen vervolgens persoonlijk bezoek van de jury. Hierbij wordt onder andere gekeken naar betrokkenheid, inzet, motivatie, opleiding & ervaring, kennis(overdracht) en vaardigheden n de relatie met de opdrachtgever en het eigen team. The Golden Service Awards zijn in 1991 ontstaan in Groot-Brittanni en worden inmiddels wereldwijd in diverse landen georganiseerd. In Nederland zijn de prijzen voor het eerst in 2002 uitgereikt. De awards zijn een initiatief van Kimberly-Clark Professional. Alpheios, Nocore Intersoft en Nilfisk-Advance zijn Gold co-sponsor. OSB, SVS, FMG, VSDV, VSR, de Stichting Schoonmaakkwaliteit en Service Management zijn als ambassadeur bij de wedstrijd betrokken.


Deel: ' Urben Schoester Schoonmaker van het Jaar 2008 '
Lees ook