Health2Work wint BonifatiusPrijs


DOKKUM, 20090629 -- Health2Work uit Surhuisterveen is de winnaar van de eerste ondernemersprijs van Noordoost-Friesland. Vrijdagavond 26 juni 2009 kreeg de leverancier van onder andere ergonomisch kantoormeubilair de BonifatiusPrijs 2009 in Dokkum uitgereikt. Directeur Douwe Jan Boersma van het Feanster bedrijf zei in zijn dankwoord dat de prijs toe te schrijven is aan zijn volledige team van twaalf werknemers.

Volgens de jury blonk Health2work uit door de combinatie van advies, workshops en innovatieve producten op het gebied van productergonomie op de werkplek. Het bedrijf boorde drie jaar geleden vanuit het niets een bijzonder gat in de markt aan en moest een krachtsinspanning leveren om een innovatief concept succesvol aan de man te brengen. De onderneming is daarin met vlag en wimpel geslaagd, aldus de juryleden. De visie van het bedrijf is dat voorkomen beter is dan genezen. Door een betere werkhouding kunnen lichamelijke klachten bij werknemers worden voorkomen. Bovendien verhoogt het de productiviteit.

In de afgelopen drie jaar is Health2Work van een startend bedrijf uitgegroeid tot een van de vijf grootste productergonomische adviesbedrijven in ons land. "Met op maat gemaakte software voor de werkveldanalyse, proefopstellingen, persoonlijke begeleiding en een zeer robuuste garantie op producten n onder het motto `niet lullen maar poetsen', heeft het bedrijf vele klanten aan zich weten te binden. Kleine bedrijven, maar ook multinationals, overheden en politiekorpsen. Health2Work bewijst dat Loesje niet altijd gelijk heeft met haar spreuk: `wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver'", zei juryvoorzitter Marga Waanders, burgemeester van Dongeradeel.

"Dit is een heel groot compliment voor hetgeen wij drie jaar keihard voor hebben gewerkt. En we hadden dit niet gehaald zonder de enthousiaste inzet van al onze medewerkers", aldus Boersma na het winnen van de BonifatiusPrijs. De ondernemersprijs is een initiatief van verschillende ondernemingen in de regio Noordoost-Friesland. De prijs bestaat uit een bokaal, advertentieruimte in YN en natuurlijk eeuwige roem.


Deel: ' Health2Work wint BonifatiusPrijs '
Lees ook