Innovaties boekhoudprogramma Jortt beschikbaar als open source


ALMERE, 20170508 -- Boekhoudprogramma Jortt stelt vanaf nu verschillende onderdelen van haar innovatieve boekhoudsoftware als open source beschikbaar. Hierdoor krijgen andere bedrijven direct toegang tot de programmeercode en kunnen deze, zonder kosten, in hun eigen applicaties gebruiken. Jortt heeft recent de realtime-bankkoppeling met bunq toegevoegd als open source. Hierdoor kunnen andere bedrijven zelf een realtime-bankkoppeling met bunq maken en kunnen daar weer nieuwe diensten op ontwikkelen.

[Jortt logo] Baanbrekende innovaties sneller verspreiden

Volgens Hilco de Roo, commercieel directeur van Jortt, is het belangrijk dat baanbrekende innovaties sneller en breder worden opgepakt door de markt. De realtime-koppeling met bunq is daar een goed voorbeeld van. De Roo: "Het is fantastisch om te zien hoe nieuwe bedrijven omgaan met nieuwe technologie, bunq is daar een mooi voorbeeld. Als eerste bank biedt zij realtime-bankinformatie aan die gebruikt kan worden door andere bedrijven, bijvoorbeeld voor de boekhouding. Bij de gevestigde orde loopt dit altijd minimaal één werkdag achter. Het is belangrijk dat de gevestigde orde wakker wordt en met deze ontwikkelingen meegaat. Mede daarom stelt Jortt deze code gratis beschikbaar, zodat realtime-bankinformatie sneller de standaard wordt."

De open source code van Jortt is beschikbaar via het ontwikkelaarsplatform Github: http://github.com/jorttbv/bunq-client

Innovatie in het boekhouden

Jortt heeft het boekhouden van scratch af aan opnieuw uitgevonden. Boekhoudprogramma Jortt zit dan ook boordevol innovaties. Zo is Jortt het enige boekhoudprogramma dat automatisch een KvK jaarrekening maakt en was Jortt de eerste die betalen met een QR-code op facturen ondersteunde. Maar de innovaties gaan nog veel verder, waarbij er achter de schermen van het boekhoudprogramma heel veel gebeurt. Zo maakt Jortt gebruik van Machine Learning en leert zo van iedere boeking, met als doel een volgende soortgelijke boeking automatisch te verwerken. Het doel van Jortt is om al het handmatige werk dat boekhouders doen volledig te automatiseren. Zodat ondernemers zelf kunnen boekhouden in een minimum van tijd en tegen een fractie van de huidige kosten.

Over Jortt

Jortt is een intuïtief boekhoudprogramma gemaakt voor ondernemers. Dankzij de unieke boekhoudmethode 'Ondernemer Gericht Boekhouden' kunnen ondernemers zelf eenvoudig de boekhouding voeren. Door enkel de bankmutaties in te lezen en daar facturen aan te koppelen, wordt de boekhouding verder geheel automatisch gedaan. Jortt heeft een gratis variant waarmee onbeperkt facturen kunnen worden gestuurd en een betaalde variant van € 12,50 per maand om de hele boekhouding mee te doen. Zie voor meer informatie: www.jortt.nl.

Hilco de Roo
Deel: ' Innovaties boekhoudprogramma Jortt beschikbaar als open source '
Lees ook