Lionsgate UK en ITV Studios Home Entertainment nieuw verworven leden van de DEGE: Digital Entertainment Group Europe

Toonaangevende studio's breiden lokaal bereik van industriële groep uit

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100602 --

De DEGE: Digital Entertainment Group Europe, een industriële bedrijfsgroep zonder winstoogmerk die de vele consumentenvoordelen op het gebied van home entertainmentproducten behartigt en bevordert, heeft vandaag het voorrecht aan te kondigen dat zij Lionsgate UK en ITV Studios Home Entertainment zowel aan haar ledenbestand als aan haar Raad van Bestuur heeft toegevoegd.

De Digital Entertainment Group Europe, die als leden Arvato Digital Services; Cinram, Paramount Pictures Home Entertainment; Sony Pictures Home Entertainment; Technicolor; Twentieth Century Fox Home Entertainment; Universal Pictures International Entertainment; Walt Disney Studios Home Entertainment; en Warner Home Video and Digital Distribution telt, heet de nieuwe leden Lionsgate UK en ITV Studios Home Entertainment van harte welkom.

Met deze toevoeging van Lionsgate UK en ITV Studios Home Entertainment, twee toonaangevende inhoudsmakers en uitgevers in deze sector, wordt DEGE in staat gesteld haar bereik verder uit te breiden op de onafhankelijke studiomarkt in Engeland. Ook wordt hiermee waardevolle lokale ondersteuning verleend aan belangrijke DEGE-communicatie-, leveringsketen- en digitale initiatieven waarvan de gehele Europese industrie profijt kan trekken.

Yves Caillaud, Senior Vice President (EMEA) van Warner Home Video and Digital Distribution en voorzitter van de Digital Entertainment Group Europe, verklaarde: Lionsgate UK en ITV Studios zijn excellente toevoegingen aan onze groeiende ledengemeenschap. Met dit belangrijke stempel die deze zowel in Engeland als op de Europese markt drukken, helpen Lionsgate UK en ITV DEGE haar doelstellingen te bereiken door haar klanten kennis te verschaffen en uit de hedendaagse variëteit van home entertainment te kiezen.”

Steve Gallant, directeur en bestuurslid van de DEGE en directeur van Home Entertainment and Digital bij ITV Studios Home Entertainment, zei: ITV Studios gelooft vast in de samenwerking van de verschillende brancheoverkoepelende industrieën. Wij zijn zeer enthousiast dat wij deel van dit Europese lichaam uitmaken op een dergelijk belangrijk moment in de evolutie van de fysieke en digitale inhoudsbedrijven.

ITV Studios is één van Europa's toonaangevende commerciële productiebedrijven dat meer dan 3.000 uur per jaar aan originele programmering besteedt. Het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor zowel digitale zaken als voor haar op de verkoop gerichte media-arm, ITV Studios, vormt de productie- en distributieafdeling van ITV plc. ITV Studios Home Entertainment zal vanaf 1 januari 2010 deel van de DEGE Group en haar Raad van Bestuur uitmaken.

Nicola Pearcey, directeur en bestuurslid van de DEGE en Managing Director van Home Entertainment, VK & Ierland bij Lionsgate, verklaarde: Lionsgate UKis zeer verheugd de reikwijdte van dit belangrijke initiatief te vergroten en gelooft dat een verenigd front van alle studio's en grondgebieden, de DEGE tot een machtig commercieel bedrijf kan maken, dat klanten bijstaat, waardoor de home entertainmentindustrie in grote mate verbeterd wordt.”

Lionsgate UK is een toonaangevende studio van de volgende generatie die duidelijk aanwezig is in de productie en distributie van motion pictures, televisieprogrammering, home entertainment, family entertainment, video op aanvraag en digitaal geleverde inhoud. Lionsgate UK heeft haar reputatie gevestigd als toonaangevende distributeur van een commercieel geslaagd product dat hoog aangeprezen kritieken heeft. Onlangs lanceerde het bedrijf box office hits zoals "Harry Brown,” Oscar en BAFTA winnaar “The Hurt Locker,” “Drag Me To Hell,” “The Imaginarium of Doctor Parnassus,” BAFTA winner “I’ve Loved You So Long” en “The Bank Job.”

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over de DEGE, ga svp naar deg-europe.eu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
DEGE PR Team
Christina Cooper
+44 207 067 0500

Email: DEGEpr@webershandwick.com

Deel: ' Lionsgate UK en ITV Studios nieuw verworven leden DEGE '
Lees ook