Tricode wint tender voor applicatiebeheer en onderhoud Bibliotheek.nl


VEENENDAAL, 20140715 -- Tricode, de ICT dienstverlener op het gebied van softwareontwikkeling, integratie en onderhoud uit Veenendaal, heeft na een uitgebreide selectie de opdracht voor het beheer en onderhoud van het CMS van Bibliotheek.nl gewonnen.

Bibliotheek.nl is de overkoepelende organisatie van bibliotheken in Nederland. Naast ondersteuning te bieden aan bibliotheken biedt Bibliotheek.nl tevens een online catalogus van e-books en e-muziek aan.

Om deze diensten te optimaliseren, nam BNL in 2013 de beslissing om voor het beheer en onderhoud van de ruim 60 websites over te stappen op Adobe Experience Manager (AEM). Het optimaliseren van websites is echter een continu proces. Om ervoor te zorgen dat de websites blijven aansluiten op de behoeften en eisen van de klant besloot de organisatie een aanbesteding uit te schrijven voor het beheer en onderhoud van dit platform.

De keuze voor Tricode was gebaseerd op de beste prijs-kwaliteit verhouding. “Tricode heeft laten zien dat ze over de nodige kennis en ervaring beschikt op het gebied van AEM. Dit, gecombineerd met een scherpe prijs en een werkwijze die goed aansluit bij de onze, gaf de doorslag.” vertelt Mark Knijnenburg, manager software development bij Bibliotheek.nl.

Tricode verleent al 15 jaar software diensten aan diverse bedrijven en mag zich vandaag de dag marktleider in de Benelux noemen als het gaat om de ervaring en technische kennis op het gebied van AEM ontwikkeling, integratie en beheer. Sinds 2012 ondersteunt Tricode als Adobe partner diverse bedrijven op het gebied van AEM, waaronder klinkende namen zoals Liberty Global, ING Bank, Audi en Philips.

Voor Bibliotheek.nl gaat Tricode het dagelijks beheer en de doorontwikkeling van het AEM platform en modules verzorgen.

Tricode is bijzonder trots op de gunning van de opdracht. Evert Jan van Schuppen, Algemeen Directeur van Tricode: “Dat Bibliotheek.nl ons heeft geselecteerd is een enorme stimulans voor onze dienstverlening. Met het winnen van deze tender versterkt Tricode haar strategische positie op AEM gebied.

Het contract betreffende het beheer van het AEM platform is afgesloten voor 3 jaar. Tricode is blij met het vertrouwen dat Bibliotheek.nl in haar stelt en kijkt er naar uit om de komende jaren Bibliotheek.nl te mogen ondersteunen. Met Tricode heeft Bibliotheek.nl een strategische partner gevonden waarmee de websites blijvend aansluiten op de zakelijke behoeften en eisen.


Deel: ' Tricode wint tender voor applicatiebeheer en onderhoud Bibliotheek.nl '
Lees ook