SSD zaagt aan stoelpoten SAN


Verbetering opslag performance met Fusion-io ioDrive geeft SAN het nakijken

UTRECHT, 20110608 -- Het Storage Area Network (SAN) wordt binnen vijf jaar ingehaald door SSD-technologie. Dat beweert het jonge bedrijf Iodis, distributeur van het SSD-medium Fusion-io ioDrive en V3 Systems. De Fusion-io ioDrive presteert net zo goed als 300 tot 500 enterprise-klasse harde schijven. Tegen slechts een fractie van de kosten.

Opslagcapaciteit doet in de zakelijke wereld steeds minder ter zake, terwijl de performance van die opslag steeds belangrijker wordt. Veel capaciteit in datacentra blijft onbenut, omdat de prestaties van de harde schijven onder de maat is. Die performance is eenvoudig te verhogen door het gebruik van de Fusion-io ioDrive. Technisch directeur van Iodis, Kasper van Beem: “Door de Fusion-io ioDrive presteren data-intensieve databases gemiddeld een factor tien sneller.” Ook Marc Voncken, projectleider bij MARC is zeer verrast door de snelheid die het kaartje levert. “Vijftien keer sneller dan het SAN op pure databaste i/o, dat is echt vreselijk snel.”

De gevolgen van de Fusion-io ioDrive zijn enorm, voorspelt Van Beem. “Binnen nu en vijf jaar worden magnetische disken niet meer gebruikt voor primaire opslag, maar louter nog voor backup. Primaire opslag draait straks op ioDrives, omdat dat het goedkoopste en snelste medium is. Deze kaartjes worden het SAN.”


Iodis

Iodis is distributeur van de Fusion-io ioDrive en V3 Systems in Nederland. Met baanbrekende technologie wil het bedrijf een verandering in de IT-markt teweeg brengen. Iodis is gevestigd in Nieuwegein en werkt samen met zo’n tien resellers, variërend van gespecialiseerde IT-bedrijven tot grote system integrators.


Deel: ' SSD zaagt aan stoelpoten SAN '
Lees ook