Labrador herovert titel populairste hondenras


BREDA, 20111122 -- De Labrador Retriever was in 2011 weer het populairste hondenras in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Huisdierenverzekeringen.nl. De labrador was lange tijd het meestgekozen ras, maar moest in 2010 de eerste plaats nog aan de Chihuahua laten. Deze kleine viervoeters staan nu tweede op de lijst, gevolgd door de Franse Bulldog.

De Amerikaanse Staffordshire terrier verliest aan populariteit, wat zich vertaalt in een daling van de vijfde naar de elfde plek. Ook de teckel duikelt uit de top tien, nieuw zijn de Rottweiler en Berner Senner.

Onderzoeker Wilfried de Jong ziet verder duidelijke verschillen tussen stad en dorp:"De kleinere hondenrassen, waaronder de chihuahua, maar ook Staffordshire terriers, zijn echte stadshonden. Op het platteland zie je veel jachthonden, herdershonden en andere grotere hondenrassen. Labradors zijn eigenlijk de enige honden die je overal veel tegen komt."

De tien populairste hondenrassen in 2011:
1. Labrador Retriever
2. Chihuahua
3. Franse Bulldog
4. Jack Russel Terrier
5. Golden Retriever
6. Shih Tzu
7. Rottweiler
8. Berner Senner
9. Maltezer
10. Duitse herder

De volledige onderzoeksresultaten, alsmede de populairste rassen van 2010 zijn terug te vinden op https://www.huisdierenverzekeringen.nl/onderzoek-881.php


Deel: ' Labrador herovert titel populairste hondenras '
Lees ook