Photobook Maker eerste zelfbediende direct-klaar fotoboekautomaat


HAPERT, 20100118 -- Het maken van een eigen fotoboek gaat vanaf nu nog sneller. Met de Photobook Maker kan men binnen enkele minuten een fotoboek maken en printen. Het album is direct klaar. De zelfbedieningsautomaat is een volledige fotoalbumprinter, waarmee men eenvoudig een eigen fotoboek afdrukt. Het album heeft een handig formaat. Betaling geschiedt aan de kassa van de winkel waar de automaat is geplaatst of aan de kiosk waarbij de automaat is geplaatst. De Photobook Maker is te zien op Youtube en op www.photovision.ch.

Fotoboeken zijn populair
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten graag foto's bij zich hebben om aan anderen te laten zien. Dat verklaart ook de sterke opkomst van online fotoboeken. Daarnaast blijkt dat bijna 70% van de consumenten, die starten met het maken van een online-fotoboek, tussentijds stopt. Men vindt dat de opmaak van een fotoboek te lang duurt, dat de software moeilijk te begrijpen is of men twijfelt aan de veiligheid van betalen via internet.

Eerste Photobook Maker
Aan de mogelijkheden om digitale foto's te printen wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Met de Photobook Maker van Prontophot-Holland (www.prontophot.nl). Kortgeleden is de eerste automaat in Nederland geplaatst. Bij Fotostudio Heno van Esso Noordhof te Amsterdam. Met meer dan 100 jaar foto-ervaring is Esso ervan overtuigd dat de Photobook Maker een succes wordt.

'Al vanaf de eerste kennismaking met de Photobook Maker op de Fotokina te Keulen en de PMA in Las Vegas wist ik dat deze kiosk in mijn winkel wilde hebben. Het is indrukwekkend om te zien hoe eenvoudig dit apparaat werkt. In slechts enkele minuten heb je een zelfgemaakt fotoboek in de hand' vertelt Esso Noordhof enthousiast.

Noordhof vervolgt: `De eerste reacties van mijn klanten zijn erg positief. Vooral de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit en het formaat worden genoemd. Ik geloof dat ik met de Photobook Maker een echte `happy-maker' in huis heb gehaald'. Inmiddels staan er een 6-tal Photobook Makers in Nederland.

Prontophot-Holland B.V.
De Photobook Maker wordt op de markt gebracht door Prontophot-Holland. Met meer dan 1.700 vending locaties is dit bedrijf een van de grotere spelers in Nederland op het gebied van zelfbediening automaten. Denk hierbij aan digitale pasfotostudio's (bekend van gemeentehuizen, NS stations en V&D), digitale fotokiosken, fun foto kiosken, Kiddy Rides en parapluautomaten. Prontophot verzorgt de plaatsing van de automaten en onderhoudt deze met een eigen servicedienst. Daarnaast verzorgt zij de financile afhandeling.

Kerngegevens Photobook Maker
* Drukt in minder dan 10 minuten ter plaatse een gebonden fotoalbum af in hoge kwaliteit
* Maakt een fotoalbum van 20x14 cm tot 30 pagina's en tot ca. 90 foto's
* Neemt nog geen 0,3 m vloeroppervlak in
* Werkt volledig zelfbediend en is hiermee een `end-to-end' foto-oplossing
* De Photobook Maker is een echte `happy-maker'.


Deel: ' Photobook Maker eerste zelfbediende direct-klaar fotoboekautomaat '
Lees ook