F. Hoffmann verwerft importeurschap van AGAB Pressautomation


Turn-key systemen voor omsteltijdverkorting nu ook op Nederlandse markt

ZWIJNDRECHT, 20091028 -- Omsteltijdverkorting is een sleutelwoord in perswerkplaatsen. De Zweedse firma AGAB heeft een jarenlange ervaring op het gebied van gereedschapwisselen en persautomatisering en is gespecialiseerd in turn key systemen voor omsteltijdverkorting. In het eigen constructiebureau worden innovatieve oplossingen ontwikkeld, afgestemd op de infrastructuur van de specifieke klanten en getest voordat ze turn-key gemplementeerd worden. De Tandem gereedschapwisselwagen die F. Hoffmann importeert, reduceert een complete omsteltijd tot slechts 3 minuten voor persgereedschappen en stempels tot 50 ton.

Tijd is een dure productiefactor en het is daarom zaak om productie-installaties zo efficint mogelijk te benutten. Daarbij is het een uitdaging dat dit hand in hand gaat met de ontwikkeling van een hoge productkwaliteit. Veel bedrijven in de wereld zoeken daarom een effectief gereedschapwisselsysteem en vinden dit bij AGAB. Zij levert onder meer de WG Tandem T 50. Met dit railgebonden tandemsysteem zijn de kortste wisseltijden realiseerbaar, aangezien het uit te wisselen gereedschap vooraf sneller ingesteld kan worden en er zo geen tijd verloren gaat door be- en ontladen van de wagen. De wisseltijd voor de zware gereedschappen tot 50 ton totaalgewicht is met dit complete systeem gereduceerd tot 3 minuten, inclusief spantijd.

Tot de complete leveringsomvang behoort naast de gereedschapwagen en 2 adapterplaten, een 2 meter brede overbrugging naar de perstafel, AGAB hydrorol- en spanlijsten, snelspanners en een hydrauliekaggregaat, alsmede een in de pers gentegreerde spannerbesturing. AGAB is evenals F. Hoffmann de innovatieve technologie zeer toegewijd en is bovendien zeer servicegericht.

E-mail: info@hoffmann-machines.nl
Internet: www.hoffmann-machines.nl


Deel: ' F. Hoffmann verwerft importeurschap van AGAB Pressautomation '
Lees ook